Podminka – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Podminka – C / C++ – Fórum – Programujte.comPodminka – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Atheo+4
Stálý člen
1. 6. 2012   #1
-
0
-

Zdravim... chtel jsem si udelat takovou kalkulacku uz to umi normalne + - * / a ^2 ... nicmene chtel bych i na ^3 
tak ze udelam podminku a pokud se se do programu napise 5^3 nebo 5^2 tak to  probehne nasledovne a= prvni cislo , b= druhe cislo takze pokud zadame 5^3  a bude tam znak ^ tak to hodi podminku pokud se b = 2 tak to bude a*a pokud se b=3 tak to bude a*a*a nicmene tu je zdrojak nevim co mam spatne zkusil jsem vse co me napadlo a stale mi to v te podmince nejde porad mi to hazi jen "a*a" predem dekuju za pomoc:)

int main()
{
   
    int a,b;
    char znak[0];
    printf("\nzadej priklad: ");
    scanf("%d%c%d",&a,&znak,&b);
   
   
   
    switch(znak[0]){
                 case '-':
                 printf("%d",a-b);
                 break;
                 case '+':
                 printf("%d",a+b);
                 break;
                 case '*':
                 printf("%d",a*b);
                 break;
                 case '/':
                 printf("%d",a/b);
                 break;
                 case '^':
                      if(b='2')
                      {
                 printf("%d",a*a);
                 }
                 else if(b='3')
                 {
                      printf("%d",a*a*a);
                      }
                 break;
                 default:
                 printf("blbej priklad");
                 }
                 getch();        
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Reklama
Reklama
bob
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
1. 6. 2012   #2
-
0
-

zaměň si = (přiřazení) za == (porovnaní) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.154.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
1. 6. 2012   #3
-
0
-

jestli je b int tak asi nemůžeš testovat if(b='2') ale if(b=2)

Zlatej Pascal s typovou kontrolou...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Atheo+4
Stálý člen
1. 6. 2012   #4
-
0
-

pokud to udelam takto tak mi to vypise jen "else"  v kazdem pripade

case '^':
      if(b=='2')
     {
      printf("%d",a*a);
      }
      else if(b=='3')
      {
      printf("%d",a*a*a);
      }
      else
      {
      printf("tohle neznam");
      }
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
KIIV+42
God of flame
1. 6. 2012   #5
-
0
-

#4 Atheo
protoze srovnavas cislo a retezec (resp adresu retezce v pameti) .. ta malo kdy bude zrovna 2

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.85.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Atheo+4
Stálý člen
1. 6. 2012   #6
-
0
-

aaaa pokud to udelam takto if(b==2) tak uz to funguje :) dekuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 70 hostů

Podobná vlákna

Podmínka If C++ — založil Jonasberg

Podminka — založil lolkohrad

Podmínka IF — založil pawlik

IF A ELSE - podmínka — založil Morello

C++ podmínka — založil Selfer

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý