Proměnná z načteného souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Proměnná z načteného souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comProměnná z načteného souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Atheo+4
Stálý člen
2. 6. 2012   #1
-
0
-

Zdravim chtel bych udelat neco jako "prehravac hudby" pomoci prikazu nicmene mi to funguje ale v adresari "hudba" se vlastne musi hudba jmenovat treba "hudba1.mp3,hudba2.mp3" a  do programu musim napsat podminku pokud se prikaz = hudba1 tak se pusti soubor "hudba1.mp3" nicmene moje otazka zni : Da se udelat nejak promenna z nactenych souboru v adresari podle jmena? predstavuji si to nejak takto :

/*dejme tomu ze mame v adresari "HUDBA" nejaky soubor s nazvem "song.mp3"*/

/* zde potrebuju nejak udelat aby se mi z nactenych souboru (jmen songu) udelala nejaka promenna s kterou by se pak pracovalo dal */

else if
     (!strcmp("%s",prikaz))
     { 
      system("start \HUDBA/%s.mp3");
     }
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Reklama
Reklama
Doomista+1
Stálý člen
2. 6. 2012   #2
-
0
-

nevím, školy nemám, ale nestačil by char? Popř udělat si v plain textu seznam písniček, pak to loadnout dle potřeby do charové proměnné?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Na vše stačí iostream...
Atheo+4
Stálý člen
2. 6. 2012   #3
-
0
-

to nevim jestli by vubec slo ... nicmene ja to potrebuju dle toho co tam bude za pisnicky.. protoze kdyz to nekdo bude menit a davat tam nove pisnicky tak to vlastne nerozpozna a ja potrebuju aby to prave rozpoznalo ty nazvy pisnicek a udelalo z toho nejakou promenou %s a prave ta promenna "%s" by byla jako prikaz takze song by se jmenoval "nevim.mp3" tudis prikaz by byl "nevim" :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 6. 2012   #4
-
0
-

%s je řetězec, tj. sám sis odpověděl. Prohledáš adresář, dostaneš seznam souborů resp. jejich jména jako řetězce a z nich si to uložíš ... klidně pole řetězců, protože si ten počet můžeš zjistit předem nebo seznam řetězců, pokud by si chtěl, aby ten program reagoval za běhu na přidání souborů do adresáře.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.208.–
Atheo+4
Stálý člen
3. 6. 2012   #5
-
0
-

j teoreticky si to dokazu predstavit jak by to mohlo byt :D jenze ja nevim jak ziskat tu promenou nazvu souboru z nasledujciho kodu
 

else if
     (!strcmp("music",prikaz))
     {
    DIR *dp;
    struct dirent *ep;    
    dp = opendir ("./music");
    if (dp != NULL){
        while (ep = readdir (dp))
            
        puts (ep->d_name);
            
        (void) closedir (dp);
        
        
    }
    else
        printf ("Slozka music neexistuje!");    
    getch();
}

abych dal pokracoval s tou promennou

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
4. 6. 2012   #6
-
0
-

d_name obsahuje jméno souboru, ne? Tak to z ní stačí dostat v tebou požadovaném tvaru. Doporučuji začít tak, že si prozatím budeš jen vypisovat (printf) na obrazovku a postupně si to budeš upravovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 137 hostů

Podobná vlákna

Proměnná v souboru — založil ONDRA

Jde vyvolat ze souboru proměnná — založil hejnallukas

Proměnná — založil Kyu

Lokalni promenna — založil BigBear

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý