C# nutnost instalovat celej .net? – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# nutnost instalovat celej .net? – .NET – Fórum – Programujte.comC# nutnost instalovat celej .net? – .NET – Fórum – Programujte.com

 

eXilim
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
4. 6. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, včera jsem se pustil do psaní jedné menší aplikace v c# (win form), ale třeba na windows XP mi vubec nejede a mám tam problém stáhnout i .net 3.5 protože je microsoft server nedostupnej.

Moje otázka zní, lze nějak importovat všecky knihovny potřebné pro běh programu do toho samého exe souboru (je mi fuk jestli bude mít soubor o 50MBvíc), nebo existuje aspoň nějakej pack kterej jen spustím a sám nainstaluje .net? (Offline instalátor)...

Jde mi o to aby se ta aplikace dokázala pustit sama, když dotyčnej nebude mít .net v pc nainstalovanej aby si případně natahala soubory co potřebuje a následně se pustila...

Díky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 149.255.82.–
4. 6. 2012   #2
-
0
-

#1 eXilim
Lze (,NET může být přilinkovanej k aplikaci) a nelze (nestojí to za to). Přítomnost .NET lze kontrolovat při instalaci SW a v případě potřeby ho stáhnout (nainstalovat).

Pokud potřebuješ vyvíjet bez závislosti na .NET, je nelepší .NET prostě nepoužít.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
eXilim
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
4. 6. 2012   #3
-
0
-

Co znamená nepoužít? Jak zjistim co je v net a co není?

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
using System.Net;
using System.Net.Sockets;
using System.IO;
using Microsoft.Win32;
Nahlásit jako SPAM
IP: 149.255.82.–
Evzen+2
Návštěvník
4. 6. 2012   #4
-
0
-

Ahoj, 

tak samozřejmě, že existují celý instalační balíky .net frameworku, které stáhneš, spustíš a nainstaluješ.

Pokud nepíšeš nějakou rozsáhlou aplikaci, tak mi třeba napadá, že můžeš zkusit odlehčenou verzi .net framework client profile.Tu najdeš třeba tady:

http://www.microsoft.com/…details.aspx?…

Má to samozřejmě i svá omezení, není to celý balík .net, ale to už si určitě vegůglíš sám ;)

Evžen

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.214.–
4. 6. 2012   #5
-
0
-

#3 eXilim
No, prostě nepoužít .NET, ale třeba C++ :) To co chceš umí třeba http://spoon.net/studio, ale pravděpodobně se to nevyplatí. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
eXilim
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
4. 6. 2012   #6
-
0
-

Dobrá zkusím to přepsat do C++ :)) Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 149.255.82.–
Vaizo0
Stálý člen
13. 6. 2012   #7
-
0
-

#3 eXilim
Obecně každý namespace, který začíná System je v .NETu. Dokonce k tomu, abys mohl psát jakýkoli kód v C#  potřebuješ .NET. Myslím, že otázka by měla být postavená jinak: Pro kterou verzi .NET frameworku chceš vyžadovat pro svou aplikaci? 1.1? 2.0? 3.5? 4.0?

Tady je seznam podporavaných verzí .NETu pro jednotlivé verze Windows: http://cs.wikipedia.org/wiki/.NET

Z mojí zkušenosti .NET 2.0 má i drtivá většina XPéček, protože se o to postaral Windows update.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.59.208.–
tečka0
Návštěvník
20. 6. 2012   #8
-
0
-

myslím, že jednoduché řešení je stáhnout Visual studio C#. tam dáš f5 a uložíš projekt. potom vyhledáš v počítači jméno tvého projektu, otevřeš stejnojmenou složku -> bin -> Debug -> první soubor ve složce je .exe

ten je myslím spustitelný všude. a máš zkompilovaný soubor. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
20. 6. 2012   #9
-
0
-

#8 tečka
Ne, není spustitelný všude, ale jen tam, kde je .NET. Navíc to není Release verze, nejsou zapnutý optimalizace, apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
tečka
~ Anonymní uživatel
63 příspěvků
20. 6. 2012   #10
-
0
-

#9 djanosik
no já myslel, že .exe je spustitelný soubor C++ a ten překládá rovnou do strojového kódu a ten nemá s .Netem nic společného 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
certeon0
Newbie
20. 6. 2012   #11
-
0
-

#10 tečka

Není tomu tak. I .NET používá stejnou koncovku pro svoje spustitelné soubory, které pracují jedině s .NET Frameworkem dané verze.
Neobsahují strojový kód, ale instrukce jazyka IL, který se překládá do strojového až po spuštění. 
Podobně jako Java.

Kde by se mimochodem vzal spustitelný soubor C++, jestliže jsi program napsal v C#, nebo VB.NET?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.71.213.–
tečka0
Návštěvník
20. 6. 2012   #12
-
0
-

jenom mě napadlo, že .exe je rychlý, a že microsoft bude chtít rychlé programy 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
tečka0
Návštěvník
20. 6. 2012   #13
-
0
-

a navíc i Javu mužů přeložit do .exe

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
tečka0
Návštěvník
20. 6. 2012   #14
-
0
-

#11 certeon
no teď jsem to zkusil na druhém počítači a vše šlo bez problémů. jen konzolové aplikace nejdou podle představ, ale ty mi nejdou ani na mém počítači, kde Net je

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
certeon0
Newbie
20. 6. 2012   #15
-
0
-

#14 tečka

To znamená jediné 

Máš .NET i na druhém počítači.  

Některé hry a aplikace si stáhnou a nainstalují .NET, aniž by s tím moc otravovaly, Visty a Win 7 je mají už v základu. Podívej se klidně do nainstalovaného software.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.71.213.–
certeon0
Newbie
20. 6. 2012   #16
-
0
-

#12 tečka
Nerozumím vztahu .exe == rychlý

Co tím myslíš?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.71.213.–
certeon0
Newbie
20. 6. 2012   #17
-
0
-

#13 tečka

Nejsem Javista, takže si nejsem jist, zda to co řeknu je zcela správně, ale mám za to, že i java přeložená do .EXE vyžaduje k běhu nainstalovaný Java Virtual Machine.

Můžete to někdo potvrdit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.71.213.–
tečka0
Návštěvník
20. 6. 2012   #18
-
0
-

#16 certeon
C++ má dvě výhody:
není omezený tzn. je to vhodný jazyk pro programování složitých programů
zadruhé) jeho programy jsou rychlé tzn. je to vhodný jazyk pro psaní dlouhých programů např. grafických editorů, kde se dobře projeví i první výhoda

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
tečka0
Návštěvník
20. 6. 2012   #19
-
0
-

#17 certeon
taky nevím, ale mám za to, že Java přeložená do .exe je úplně jiný kód 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
tečka0
Návštěvník
20. 6. 2012   #20
-
0
-

#15 certeon
také mi pořád leze hlavou, že jeden formát nemůže mít stejnou příponu jako druhý

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.57.–
nikdy neříkej nikdy. až na to že teď jsem toto pravidlo dvojnásobně porušil
certeon0
Newbie
20. 6. 2012   #21
-
0
-

#18 tečka

Tak už mi to možná došlo... Ty uvažuješ nad souborem exe ve vztahu:

 EXE == C++ == Rychlý

Ale ony ty vztahy jsou:

EXE != C++

C++ ===může být===>> Rychlý

Nechci hanit C++. To rozhodně nemá význam, ale skutečnost, že je program psán v C++ znamená jen to, že pokud daný program psal expert, tak bude v některých případech pravděpodobně cca o 10% rychlejší. V .NETu je vývoj podstatně jednodušší, rychlejší a bezpečnější a dá se v něm napsat téměř všechno až na ovladače hardwaru. Takže v rychlosti běhu kódu jsou si v dnešní době víceméně rovnocenné... Jediné, v čem .NET nestíhá na C++ je náročnost na RAM, kde je C++ úspornější.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.71.213.–
certeon0
Newbie
20. 6. 2012   #22
-
0
-

#20 tečka
V knize Programujeme Profesionálně C# 2008 píše autor o tom, že koncovku .EXE se Microsoft rozhodl použít spíše z marketingových důvodů, aby to bylo něco již známého a zaběhnutého. (Velmi zkráceně řečeno)

Takže i takové věci vznikají... :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.71.213.–
certeon0
Newbie
20. 6. 2012   #23
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.71.213.–
20. 6. 2012   #24
-
0
-

#18 tečka
Jednou pochopíš, že lze v každém jazyku naprogramovat totéž.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý