Výpis kladných a záporných z matice – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Výpis kladných a záporných z matice – C / C++ – Fórum – Programujte.comVýpis kladných a záporných z matice – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Ondruna
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
5. 6. 2012   #1
-
0
-

Prosím o pomoc mám napsat tento program a jsem úplně bezradný.

Napiště program, který zjistí počet kladných a záporných prvků v dané matici 4*4.
-načtete prvky matice, můžete použít náhodné vyplnění funkcí rand()
-vypiště matici
-vypiště počet kladných a záporných prvků.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.209.–
TheOndrap+2
Super člen
5. 6. 2012   #2
-
0
-

   

#define ROZSAH 10
#define RADKU 4
#define SLOUPCU 4

int matice[4][4];
int radek, sloupec;
//nagenerovani a vypsani matice
for (radek = 0; radek<RADKU; radek++){
	for(sloupec = 0; sloupec<SLOUPCU; sloupec++){
		matice[radek][sloupec] = round(random()*ROZSAH); 
		//podle toho co ten radnom vrati <0,1>
		printf("%i ",matice[radek][sloupec]);
	}
	printf("\n");
}
//nalezeni kladnych a zapornych prvku
int kladnych = 0;
int zapornych = 0;
//řadek po řádku matice
for (radek = 0; radek<RADKU; radek++){
	//prolezení jednotlivého řádku prvek po prvku
	for (sloupec = 0; sloupec<SLOUPCU; sloupec++)
		//když je menší 0
		if(matice[radek][sloupec]<0){
			zapornych++;
		}
		//když je větší než 0	
                if(matice[radek][sloupec]>0){
			kladnych++;
		}
	}
}
printf("kladnych prvku v matici : %i\n", kladnych);
printf("zapornych prvku v matici : %i\n", zapornych);

tohle je nejjednodušší /podle mě/ algoritmus v pseudokodu (Cčko :P) přepiš si to do čeho potřebuješ .. zejména ten random se musí upravit, jinak by to mohlo bejt v Cčku OK.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
vitamin+8
Grafoman
5. 6. 2012   #3
-
0
-

v podstate moze maticu generovat, vypisovat a zaroven pocitat zaporne/kladne prvky v jednom cykle. Prvky matice vobec nemusi uchovavat, ale ak ich uz bude chciet uchovat tak uplne staci 1 rozmerne pole.

moze to vyzerat takto:

#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>

int main(void)
{
int m;
unsigned kladne = 0, zaporne = 0;
unsigned i;

for(i = 0; i < 16; ++i){
  m = (rand() % 200) - 100;
  printf("%4i  ", m);
  if((i % 4) == 3)puts("\n");
  if(m < 0)++zaporne;
  else if(m > 0) ++kladne;
}
printf("kladne: %i, zaporne: %i  ", kladne, zaporne);
return EXIT_SUCCESS;
}

Ucitel by sa ale moc nepotesil aj ked vystup programu je asi spravny :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
TheOndrap+2
Super člen
5. 6. 2012   #4
-
0
-

to je pravda, souhlasím !! i s tím že učitel by asi nejásal, neb si vůbec nevytvořil matici, ikdyž si jí jakoby vypsal :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Ondruna
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 6. 2012   #5
-
0
-

Moc děkuji 

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.103.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Matice - špatný výpis — založil zacatecnik

Výpis formou matice — založil Tomáš

Matice — založil nettinka

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý