"realokace" paměti – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

"realokace" paměti – C / C++ – Fórum – Programujte.com"realokace" paměti – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Passassa
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
6. 6. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

napsal jsem tento kód a překladač mi nehlásil žádnou chybu. 
Chtěl bych se zeptat, jestli je bezpečné takto paměť 2x alokovat, ale jednou smazat. 

int * x = new int [10];
x = new int [100];
delete[] x;

díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.98.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
6. 6. 2012   #2
-
0
-

#1 Passassa
A nemůžeš si odpovědět sám???

Logicky, když nějakou paměť zabereš, měl bys ji po sobě uvolnit. Pokud tak neučiníš, paměť zůstane zabraná. Když to zopakuješ víckrát, volné paměti bude ubývat. Když to bude hodněkrát (při nějakém zpracování velkého množství údajů v cyklu) tak ti může paměť úplně dojít a program skončí s chybou nedostatek paměti...

Překladači je to šumafuk, jestli po sobě uklízíš nebo ne, to je přece na tobě...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.236.–
TheOndrap+2
Super člen
6. 6. 2012   #3
-
0
-

Pokud na to použiješ nějaký program na správu paměti (v Cčku/Linux je to valgrind). Je to tak že vytvoříš memory leak / ztratíš referenci na jednou alokovanou pamět a i kdyby si jí chtěl někdy v budoucnu uvolnit, tak se ti to nepovede.

http://www.cprogramming.com/…algrind.html

Všechno co říkal JoDiK je pravda :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 80 hostů

Podobná vlákna

Realokace paměti — založil kilroy

Realokace 2D pole v C — založil Melouch

C+ - Operace s pamětí — založil Matherz

Alokování paměti — založil oxidián

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý