C [pole] - problém/pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C [pole] - problém/pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.comC [pole] - problém/pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pulsik0
Newbie
6. 6. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jeden problém se kterým už bojuji 4 dny.

Jde o zadání jednoho programu, který jsem dostal.  V programu mám mít funkce s parametrem + pointery, kde používám 4 proměnné k výpočtu programu, ale teď ten problém v zadání stojí "Známé hodnoty vždy ukládejte do jednorozměrných statických polí", tudíž jsem to pochopil tak, že místo čtyř proměnných si udělám jednu se čtyřmi místy v poli, ale může mi někdo pomoct, jak to zapsat do funkce s parametrem?

Dejme tomu, že to mám zapsané "void program (float x, float y, float z, float v)" a ve funkci main "program(a,b,c,d)".Pomohl by někdo s tímto problémem.

Předem děkuji :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.1.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
6. 6. 2012   #2
-
0
-

Ked deklarujes pole, tak vlastne vytvaras pointer na prvy prvok pola. Napr:



void fnc(int* pole){   //alebo:   void fnc(int pole[]);
    pole[0] = pole[1] = pole[2] = pole[3] = 0;
}

int main(){
    int pole[4];

    fnc(pole);

}
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
pulsik0
Newbie
6. 6. 2012   #3
-
0
-

Zkusil jsem to, ale pořád to nejde.

Mám vlastně oddělený překlad. Hlavní soubor s funkci main, a vsechny funkce v druhem souboru.

1) V souboru "funkce" mám funkci "void program(float x, float y, float z, float u)"

2) deklaruji si pointery -> ktere priradim k promennym napr: p_x=&x;

3) potom je nějaká struktura programu, kde se ptám uživatele na nějaké informace, dále skenuji hodnoty, takže to mám zapsané scanf("%f", &x) a takto pro 4 proměnné.

4) Ve funkci main mám float a,b,c,d a volání funkce program(a,b,c,d)

Teď bych to potřeboval překopat podle toho zadaní abych použil pole, takže vlastne jednu proměnnou se 4 místy, no a nevím si s tím vazne rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.1.–
vitamin+8
Grafoman
6. 6. 2012   #4
-
0
-

   

//float x, y, z, u;
float pole[4];

//scanf("%f %f %f %f", &x, &y, &z, &u);
scanf("%f %f %f %f", &pole[0], &pole[1], &pole[2], &pole[3]);
//alebo
scanf("%f %f %f %f", pole, pole+1, pole+2, pole+3);

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
pulsik0
Newbie
6. 6. 2012   #5
-
0
-

Pořád to sakra nejde :(, pokud asi ten program neuvidíte tak to nepujde :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.1.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 71 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý