Vložené funkce? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vložené funkce? – C / C++ – Fórum – Programujte.comVložené funkce? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Parradoks
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
7. 6. 2012   #1
-
0
-

Zdravim!

Je velká chyba, když má nějaká členská funkce napsané tělo uvnitř třídy?
Nevím, jestli to z nich nedělá automaticky inline funkce.
Používám visual c++, to má možná jiný pravidla.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.98.–
Reklama
Reklama
ondra.holub+1
Stálý člen
7. 6. 2012   #2
-
0
-

Obecně je to jedno. To, jestli bude metoda inline, si stejně překladač udělá sám podle sebe.

Pokud se jedná o větší projekt, může být výhodné, když je implementace třídy deklarované v hlavičkovém souboru umístěna někde mimo v nějakém cxx (cpp, cc, ...) souboru. Platí to hlavně tehdy, pokud je potřeba pro přeložení definice metody includovat nějaké další headery. Sníží se tím vzájemná závislost souborů a může se tím zvýšit rychlost překladu, hlavně pokud se zdrojáky nacházejí na nějakém přetíženém serveru.

A samozřejmě pokud se jedná o třídu, která není deklarovaná v hlavičkovém souboru, tak je to už naprosto jedno a jde spíš o to, co je přehlednější. A v případě třídy deklarované uvnitř funkce/metody to stejně musí být všechno dohromady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 64 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý