[C#] Mazaní a přepisování textového souboru – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[C#] Mazaní a přepisování textového souboru – .NET – Fórum – Programujte.com[C#] Mazaní a přepisování textového souboru – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Prvák
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 6. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, mám takový menší problém. Jsem v 1. ročníku střední školy a dostali jsme za úkol vytvořit program, který bude zapisovat a číst data z textového souboru. To jsem udělal, ale teď jsme dostali nový úkol a to upravit program tak, aby uměl mazat a přepisovat data, která máte uložena v databázi. V C# jsem absolutní nováček a vůbec nevím jak na to.

Pro představu přidávám zdrojový kód. Předem všem pěkně děkuji.

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            string Data = textBox1.Text + ";" + textBox2.Text + ";" + textBox3.Text + ";" + comboBox1.Text + ";" + textBox4.Text + ":" + textBox5.Text;
            {
                if (!File.Exists("soubor.txt"))
                {
                    FileStream fs = new FileStream("soubor.txt", FileMode.Create);
                    StreamWriter sw = new StreamWriter(fs);
                    sw.WriteLine(Data);
                    sw.Close();
                    label1.Text = "Soubor vytvořen a data uložena";
                }
                else
                {
                    FileStream fs = new FileStream("soubor.txt", FileMode.Append);
                    StreamWriter sw = new StreamWriter(fs);
                    sw.WriteLine(Data);
                    sw.Close();
                    label1.Text = "Data uložena";
                }
            }

        }
private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
        {

            bool pomoc = true;
            listBox1.Items.Clear();
            FileStream fs = new FileStream("soubor.txt", FileMode.Open);
            StreamReader sr = new StreamReader(fs);
            string line;
            while ((line = sr.ReadLine()) != null)
            {
                string[] rozdeleno = line.Split(';');
                if (rozdeleno[0] == textBox1.Text)
                {
                    listBox1.Items.Add(line);
                    pomoc = false;
                }
            }
            if (pomoc == true)
            {
                listBox1.Items.Add("nenalezeno");
            }

            sr.Close();
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.245.–
Yimo0
Newbie
11. 6. 2012   #2
-
0
-

Ahoj,
vytvořil jsem Ti názornou ukázku, jak by to mohlo jít, není to nic světoborného, ale mělo by to stačit. 
http://uloz.to/xtpAp8M/programujte-com-help-zip

Doufám, že jsem pochopil co si potřeboval a nevytvářel jsem blbost :).. Nějaké vysvětlivky jsou uvnitř programu, popřípadě se můžeš zeptat, ale myslím, že to v pohodě pochopíš :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.204.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Přepisování v souboru — založil Kateřina Hrušková

Mazání v souboru — založil Filip0913

Mapa z textového souboru? — založil hráč

Matice z textového souboru ? — založil Robin93

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý