Problem so znakovými sadami – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problem so znakovými sadami – MySQL – Fórum – Programujte.comProblem so znakovými sadami – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Rasťo0
Duch
11. 12. 2006   #1
-
0
-

M?m probl?m so znakov?mi sadami. Pouz?vam PHP5, MySQL 5,PHPMyAdmin2.8... Potreboval by som poradit s nastavenim znakovych sad ... Znakovu sadu v MySQL mam nastavenu na UTF-8, taktiez porovnavanie v MyAdmine mam na UTF-8... vytvorene stranky na skusobnom servri tiez v UTF-8..
Ked vyplnim formular stranky a odoslem ho aby sa udaje ulozili v databaze, chcem skontrolovat udaje cez MyAdmina. no v tabulkaach suu chybnee znaky s diakritikou... Po naciitanii tyychto uudajov z DB do straanky suu vsak znaky v poriadku...
Ak vsak vloziim uudaje do databaazy cez PHPMyAdmina, znaky v tabulkaach MyAdmina buduu v poriadku no po naciitanii do straanky cez PHP skript sa znaky s diakritikou zobrazia chybne ...(To ?o vy??ta z DB je v ISO -8859-1).. Pros?m o radu... kde je chyba ?? Ako to spr?vne nastavi? ? ?o v?etko treba ?
D?ky...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Michal Zima0
Super člen
11. 12. 2006   #2
-
0
-

Porovnávání v phpMyAdminovi je jen nastavení pro komunikaci s databází. Sám phpMyAdmin přitom může jet na úplně jiným kódování, takže to taky musíš nastavit (buď při přihlašování nebo na titulní stránce).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
Ras?o0
Duch
11. 12. 2006   #3
-
0
-

To xHire: Hmmm.. to som tiez nastavil na slovak- utf8... no problem pretrvaval dalej..
obchadzam to len pomocou SET NAMES utf8, v skripte hned po pripojeni na databazu...
teda:
mysql_query('SET NAMES utf8');

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
crouch
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
26. 4. 2007   #4
-
0
-

som si vedomy toho, ze podobna tema sa uz v tomto fore objavila, ale moc mi to nepomohlo,
podobne ako prispevky na inych forach

ide o znakove sady pri tvorbe www stranky:
v meta tagu v hlavicke mam toto: content="text/html; charset = windows-1250"
v MySQL (resp. v phpMyAdmin) mam nastavene:
-porovnanie pre pripojenie k MySQL: utf8_slovak_ci
-porovnavanie pre databazu a vsetky tabulky v nej: utf8_slovak_ci

v php skripte tesne pred prikazom select mam: mysql_query("SET NAMES utf8");

vysledok: text stranky zobrazuje dobre (aj s diakritikou), text nacitany z databazy
zobrazuje uplne zle

ked zmenim v meta tagu charset na utf8, tak je to presne naopak
dost by mi pomohlo, keby mi zobrazovalo spravne vsetko (aspon mojim nervom by sa ulavilo)
ak mate niekto skusenosti s tvorbou slovenskej stranky, prezradte mi, prosim,
ako mate tieto veci nastavene vy

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
crouch
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
26. 4. 2007   #5
-
0
-

sorac, chcel som to vlozit ako novu temu, ale samozrejme som to domotal a dal som to sem, no ale aj tak to sem patri...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
6. 5. 2007   #6
-
0
-

To crouch: no má se to tak jak psal xHire, jaké kódování v PHPMyAdmin máš, nezáleží na tom jak se ti zobrazí na stránce, je to jen "porovnávání"... já píšu všechny stránky v kódování ISO-8859-2 a nemám problémy, jen si dej také pozor v jakém kódování stránku ukládáš! sice můžeš mít v meta tagu windows-1250 ale soubor máš uložený v kódování utf8, tak ti to také bude dělat neplechu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
nick
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
6. 5. 2007   #7
-
0
-

Dyt je jedno v čem to bude mít, ale když to z databáze vytáhne v utf8 a zobrazí na stránce s windows-1250 tak se neni čemu divit!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Šimko
~ Redaktor
0
Grafoman
6. 5. 2007   #8
-
0
-

To nick: jj, vždyť jsem to psal výše :-P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Problem s < a > — založil 7raul

Problém — založil Dfire

Problém — založil Ma.ty

Problém — založil rotoro

Problém v C++ — založil Anonim

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý