Co znamena takato syntax? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Co znamena takato syntax? – C / C++ – Fórum – Programujte.comCo znamena takato syntax? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
qwevf
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
11. 6. 2012   #1
-
0
-

caute,

mohol by mi niekto objasnit co by spravil nasledujuci kod?

...
class Foo;
...

void fcia(Foo *f)
{
    ...
    (void)f;
    ...
}

dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.240.–
Reklama
Reklama
zdenal30
Duch
11. 6. 2012   #2
-
0
-

#1 zdenal3
#1 qwevf

...
class Foo;
...

void fcia(Foo *f)
{
    ...
    (void)f;
    ...
}

Zkus jestli by fungovalo treba constructor Foo ktery by neco vypsal pri pouziti f() v main.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.89.–
qwevf
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
11. 6. 2012   #3
-
0
-

teda aby som to objasnil, zaujimama prave tato cast:

(void)f;
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.240.–
bob
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
11. 6. 2012   #4
-
0
-

#3 qwevf
V tomhle tvem pripade, se jen potlaci varovani kompilatoru "unused variable".

Pouziva se to nekdy v C++ kdyz ma funkce vice parametru a s nekterym z nich neprovadis v tele funkce zadnou operaci, tak ho pretypujes na void a kompilator si ho pak nevsima.

PS: zalezi ovsem taky na typu kompilatoru a jak ma nastaven warning level

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.154.–
qwevf
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
11. 6. 2012   #5
-
0
-

#4 bob
diky. A je rozdiel pri pouziti takehoto potlacenia varovania v C++ a C (resp. pouziva sa (void)nieco v C na nieco ine?).
btw kompilator mam g++

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.240.–
bob
~ Anonymní uživatel
46 příspěvků
12. 6. 2012   #6
-
0
-

#5 qwevf
g++ nepouzivam, ve Visual studiu to v C projde kompilatorem bez warningu, ale jak vime M$ kompilator uplne nedodrzuje ANSI C99.

Jinak co ti brani si to prohnat pres g++ ? Zkousenim se to naucis nejlip.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.154.–
qwevf
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
12. 6. 2012   #7
-
0
-

#6 bob
samozrejme ze som to aj kompiloval (a ano, bez warningu)  

len som nerozumel naco to tam je - teraz uz rozumiem.

dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.136.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 159 hostů

Podobná vlákna

... co pak to znamená ... — založil KOudis

Co znamena tento kod? — založil Tayson

Co znamená ICT koordinátor? — založil da11niel

Co znamena QT += sql v *.pro — založil zdenal3

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý