No SQL statement available – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

No SQL statement available – Delphi – Fórum – Programujte.comNo SQL statement available – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dyžon0
Stálý člen
12. 6. 2012   #1
-
0
-

zdravim.

jsem tu s dalsim problemem ...

na form1 jsem dal  Datasource1  ,  Table1  ,  Query1  ,  DBGrid1 ,
v DBE Administratoru jsem vytvoril novou databazi s nazvem ASPEvidence a v Database Desktop jsem vytvoril databazi s nazvem ASPevidence1.db  a jako alias jsem nastavil jiz zminenou ASPEvidence.

Komponenty jsem nastavil:

DataSource1.DataSet .... Query1

Table1.DatabaseName .... ASPEvidence
           .TableName .... ASPevidence1.db

Query1.DatabaseName .... ASPEvidence

DBGrid1.DataSource .... DataSource1
              .DataSource.DataSet .... Query1

Kdyz ale spustim projekt,kde v unit1 mam na udalost Form1.Create  ......  Query1.open;       nebo kdyz nastavim Query1.Active   na true, tak mi to vyhodi hlasku:

Query1: No SQL statement available ...

nevite nekdo, co s tim ??

diky za odpoved ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Reklama
Reklama
Alnath
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
13. 6. 2012   #2
-
0
-

#1 dyžon
Hmm, a je v té Query1 nějaký SQL? Nějak jsem si nevšiml, že bys zmiňoval nastavení property Query1.SQL.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.73.–
Řešení
dyžon0
Stálý člen
14. 6. 2012   #3
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#2 Alnath

jj, presne jak rikas, nemel jsem nastavenou property Query1.SQL.

resenim je tedy zapsat do property  Query.SQL ....  toto ...   select * from nazevvasidatabaze.db

diky za pripominku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Error in statement — založil Beginner

SQL a C++ — založil Peter D.

SQL CE — založil Tomas

SQL — založil maajoo1

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý