Zdravim. Nepoznate nejaku plne funkcu komponentu pre C# na pracu s protokolom IMAP? Nasiel som ich viac avsak vsetky boli len trial. Pripadne vyzadovali licenciu pre plnohnotne vyuzitie.
Fórum › .NET
IMAP komponenta pre C#
#1 Tomas
Zdravím. To se není moc čemu divit. Samotná práce s protokolem IMAP asi nebude až takovej problém. Ale pokud to má bez problémů zpracovávat všechny e-maily, chce to ještě kvalitní MIME parser a to už není taková sranda. Doporučuju vyzkoušet http://mailsystem.codeplex.com/ a http://www.lumisoft.ee/lsWWW/Download/Downloads/Net/.
Skusal som to a vyzera to dobre. Len nemozem najst dobre tutorialy ku tomu. Mam problem s tym, ze ked citam spravy vypise mi chybu na riadku s kodom "msg = inbox.Fetch.MessageObject(i);" typu "Object reference not set to an instance of an object." Ked to osetrim s try a catch tak to ide v poriadku, precita vsetky maily. V podstate nepotrebujem nic zlozite. Staci mi najst mail od daneho odosielatela, vybrat s neho prilohu a tu ulozit do zlozky v PC.
Imap4Client client = new Imap4Client();
ActiveUp.Net.Mail.Message msg;
client.ConnectSsl("imap.gmail.com", 993);
client.Login("xxx@gmail.com", "xxxx");
Mailbox inbox = client.SelectMailbox("INBOX");
int pocet_mailov = inbox.MessageCount;
for (int i = 1; i < pocet_mailov+1; i++)
{
//try
//{
msg = inbox.Fetch.MessageObject(i);
listBox1.Items.Add(msg.From.Email);
//}
//catch { }
}
client.Disconnect();
#3 Tomas
Nemozem odstranit tu chybu co som uviedol hore. Aj ked pouzijem iny sposob citania emailov (vsetko podla tutorialov) stale mi to pise chybu "Object reference not set to an instance of an object". Robi to len pri vacsom pocte mailov. Ked testujem schranku s malym poctom mailov tak to ide v pohode. Kde moze byt chyba?
#4 Tomas
problem som uz vyriesil. No teraz zas neviem citat emaily tak aby ostali oznacene ako neprecitane. V dokumentacii pisu, ze na to sluzi funkcia inbox.Fetch.MessageObjectPeek (pred tym bola pouzita inbox.Fetch.MessageObject ) no ta mi vyhodi chybu vzdy. Na internete som toho moc nenansiel.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
POP3 a IMAP — založil survik1
IMAP a gmail — založil Anonymní uživatel
IMAP vs POP3 — založil fix
IMAP zmenit na POP3 emailove konta Outlook — založil pietro62
Mail parser přes IMAP a uložení subject a body do DB — založil Honza