Knihovna GD - jiné chování pří formátu jpg a png! – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Knihovna GD - jiné chování pří formátu jpg a png! – PHP – Fórum – Programujte.comKnihovna GD - jiné chování pří formátu jpg a png! – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
11. 12. 2006   #1
-
0
-

Mám kousek kódu:



if($process == '1'){
$image_size_x = ImageSX($image_selected);
$image_size_y = ImageSY($image_selected);
if($image_size_x <= '320' AND $image_size_y <= '100'){
//Vytvoření rámečku
$image_back = ImageCreate($image_size_x, $image_size_y +20);
// BARVY
$color_black = ImageColorAllocate($image_back, 0,0,0);
$color_white = ImageColorAllocate($image_back, 250,250,250);
Imagecopy($image_back, $image_selected, 0,0,0,0,$image_size_x,$image_size_y);
if($pripona == 'jpeg' OR $pripona == 'jpg'){
imagejpg($image_back);
}elseif($pripona == 'gif'){
imagegif($image_back);
}elseif($pripona == 'png'){
imagepng($image_back);
}
}


$image_selected je obrázek načtený pomocí funkce imagecreatefromjpeg/gif/png

Pokud je obrázek v PNG, je vše O.K., ale pokud je GIF nebo JPG, tak se obrázek nezobrazí.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Michal Zima0
Super člen
11. 12. 2006   #2
-
0
-

A jsou tyhle formáty podporovány? Myslím, zdali je GD a PHP zkompilováno s podporou GIF a JPEG (tedy s těmito dvěma knihovnami)? Kdyžtak napiš na technickou podporu hostingu.

Jinak není také od věci posílat tyhle hlavičky:

header("Content-type: image/gif");

header("Content-type: image/jpeg");
header("Content-type: image/png");

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
11. 12. 2006   #3
-
0
-

hlavi?ky tam sou a funguje i JPG a GIF -kdy? jsem to testoval jen s t?ma funkcema imagecreatefromgif/jpeg/png/ tak to v?dycky fungovalo, ale te? kdy? chci za to d?t je?t? jeden obr?zek (vytvo?enej) a o 20px v?t?? tak to jde jen u png?ka ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
11. 12. 2006   #4
-
0
-

To michal.vacha: sice o tom moc neviem ale moze to byt aj browserom FF s tim ma oproti IE problem. skus to pozret v necom inom

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
11. 12. 2006   #5
-
0
-

V IE je problém taky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
11. 12. 2006   #6
-
0
-

Z toho k?ska k?du sa ned? zisti?, kde m?? chybu!

Ale pou?il by som namiesto funkcie imagecreate funkciu imagecreatetruecolor a opravil neexistuj?cu funkciu imagejpg na funkciu imagejpeg.

A ani by som sa ne?udoval, keby si tam sk??al na??ta? obr?zky jpeg a gif, ktor? maj? ve?kos? mimo definovan?ho rozsahu! ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
11. 12. 2006   #7
-
0
-

díky mooc - to imagecreatetruecolor pomohlo ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 65 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý