Uložení dat programu. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Uložení dat programu. – C / C++ – Fórum – Programujte.comUložení dat programu. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Luckaa+2
Návštěvník
14. 6. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den. Chci se zeptat mam menší programek

dejme tomu , že chci data které se vypišou v programu aby se uložili a při znovu zapnutí se načetli.

btw : tento kod je pouze priklad.

#include <iostream>

using namespace std;

struct podnik

{

char jmeno[40];

int vek;

char druh_prace[40];

};

int main()

{

int pocet_zamestnancu;

char ano_ne;

const char ODDELOVAC[] ="\n_____________________________________________\n";

const char SPOLECNOST[] ="AD Company";

cout << "Dobrý den, určete prosím počet zaměstnanců ve společnosti " << SPOLECNOST << "(max. 32000).: ";

cin >> pocet_zamestnancu;

podnik zamestnanec[pocet_zamestnancu];

for(int i=0; i<pocet_zamestnancu ; i++)

{

cout << "\nChcete přidat nového zaměstnance ? (A/N) \n";

cin >> ano_ne;

cin.get();

if(ano_ne == 'A' || ano_ne == 'a'){

cout << "\nJméno a příjmení zaměstnance: \n";

cin.getline(zamestnanec[i].jmeno,40);

cout << "\nVěk zaměstnance: \n";

cin >> zamestnanec[i].vek;

cin.get();

cout << "\nDruh práce zaměstnance: \n";

cin.getline(zamestnanec[i].druh_prace,40);

}

else pocet_zamestnancu = i;

}

cout << "\n\nZaměstnanci(" << pocet_zamestnancu << ") firmy " << SPOLECNOST << ":\n\n";

for(int i=0; i< pocet_zamestnancu; i++)

{

cout << ODDELOVAC << zamestnanec[i].jmeno << "(" << zamestnanec[i].vek << ") \t->\t" << zamestnanec[i].druh_prace << ODDELOVAC;

}}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.13.–
Ucim se c++
Pouzivam Dev-C++
A bavi me to! :)
Reklama
Reklama
Luckaa+2
Návštěvník
14. 6. 2012   #2
-
0
-

#include <stdio.h>

int main(int argc, char **argv) {
FILE *f;
char str[1024];
/* Otevři soubor */
f = fopen("soubor.txt", "w");
if (!f) {
puts("soubor.txt nelze otevřít");
return 1;
}

fputs("Ahoj.\n\n", f);
fclose(f);
return 0;
}

něco takoveho ale nevim jestli je to co potřebuji. A hlavně když to zapnu hned se vypne a nejde pred return napsat cin.get(); ani system("pause");

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.13.–
Ucim se c++
Pouzivam Dev-C++
A bavi me to! :)
Doomista+1
Stálý člen
14. 6. 2012   #3
-
+1
-
Zajímavé

já na loadování pod c++ používám knihovnu fstream a potažmo objekty ifstream pro nahrání a ofstream pro uložení, je to jednodušší na použití.

příklad: 

#include <iostream>
#include <fstream>

using namespace std;

ofstream Save;
ifstream Load;

char text[]="retezec1";
char text2[]="retezec2";
char text3[20];
char text4[20];
int cislo=2;
int cislo2;

int main(){
//Zapis do souboru
Save.open("file.txt");
Save << text << " " << cislo << " " << text2;
Save.close();
//Cteni
Load.open("file.txt");
Load >> text3 >> cislo2 >> text4;
Load.close();
//vypis
cout << text3 << " " << cislo2 << "text4";
cin.get();
return 0;
}

do toho druhýho kódu cin.get(); nevrazíš protože cin je objektem obsaženým v iostream, stdio.h je z c a to ani nemá objekty, ekvivalentem je scanf(); system příkazy jsou z process.h, ale v čistým c nějak blbnou

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Na vše stačí iostream...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 92 hostů

Podobná vlákna

Uložení dat — založil crAzY^

Uložení dat do souboru — založil neOph

Uložení dat do souboru — založil Atheo

Uložení dat do FITS obrázku — založil astrophysician

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý