Regulární výraz – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Regulární výraz – PHP – Fórum – Programujte.comRegulární výraz – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Fanda360
Duch
14. 6. 2012   #1
-
0
-

Ahoj,

mám problém s regulárním výrazem.

if(preg_match("#^[A-ZŠČŘŽŤĎŇÝÁÍÉÚÓ]?[a-zěščřžýáíéůťďň]{".$min_znaku.",".$max_znaku."}$#u", $vstup))

Podle mě by měli projít všechny texty typu "Pavel; petr; Lukáš; vítek", ale projde jenom "Pavel, petr". Používám Wamp server s PHP 5.4.3. Kódování mám UTF-8 a v tom bude asi problém. Dočetl jsem se že pro kompatibilitu s UTF-8 se přidá modifikátor "u", ale to nepomáhá. Ještě jsem našel návrh, že problém by mohl být kompilací knihovny PCRE, kde se může zkompilovat bez podpory UTF-8. S překompilováním nemám ve Windows 7 zkušenosti tak nemohu vyzkoušet a ani nevím jak zjistit jestli to bylo dobře zkompilováno.

Děkuji za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.126.–
Řešení
Fanda360
Duch
7. 7. 2012   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Tak už se mi to povedlo svépomocí vyřešit. Tento řádek mi pomohl:

mb_http_output( "UTF-8" );
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.126.–
An
~ Anonymní uživatel
19 příspěvků
31. 7. 2012   #3
-
0
-

* Alternativou by mohla být funkce iconv().

* Řešit takto převod na "cestinu" výčtem znaků nikdy nebude dokonalé, protože vždycky se najde nějaká další výjimka, která bude obsahovat znak, jež není ve výčtu. Řešení pomocí konvertovací funkce tedy chválím. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.77.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Regulární výraz — založil Johny

Regulární výraz — založil Pilot

Regulární výraz — založil Proxymus

Regularni vyraz — založil don_Dominique

Regulární výraz v c# — založil attila

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý