Int nejde hodit do intového pole – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Int nejde hodit do intového pole – .NET – Fórum – Programujte.comInt nejde hodit do intového pole – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
antybart0
Návštěvník
16. 6. 2012   #1
-
0
-

ahoj, mám tenhle problém(kód),a vúbec nevím proč to nejde, když je to stejný typ(int)

string h;
            string b;
            int d;
            int bin;
            int[] pole = new int[8];
            Console.WriteLine("Zadej číslo: ");
            h = Console.ReadLine();
       
                b = Convert.ToString(Convert.ToInt32(h, 16), 2);
                d = Convert.ToInt32(h, 16);
                if (!(d < 4096))
                {
                   
                }
                else
                {
                    bin = int.Parse(b);
                    Console.WriteLine(bin);
                    bin[0] = pole[0];//tohle předkladč nepřeloží, proč?
                   
                }

chyba:  cannot apply indexing with [] to an expression of type 'int'   - nelze použít indexování pomocí [] na výraz typu 'int'. Ale já tom mám v intu. Nebo bych to měl hodit do stringu, což hází 2 chyby. Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
Reklama
Reklama
Zed_10
Newbie
16. 6. 2012   #2
-
0
-

bin není pole

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.92.–
16. 6. 2012   #3
-
0
-

Ano, bin není pole, ale číslo. Zřejmě jsi chtěl pole[0] = bin.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
antybart0
Návštěvník
16. 6. 2012   #4
-
0
-

Máte pravdu, ale já vlastně chci (bin bude osmbitové číslo skládané z 0 nebo 1) bin rozložit na osm "dílků" a ty jednotlivé "dílky" hodit na určitý index pole.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
16. 6. 2012   #5
-
0
-

#4 antybart
Tak to bude asi nejrozumnější převést číslo na string a přistupovat k jednotlivým znakům.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
antybart0
Návštěvník
16. 6. 2012   #6
-
0
-

bin = int.Parse(b); - tohle tam teda nedávat, pole bude char a ze string b mám vypsat znaky a ty uložit do pole?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
16. 6. 2012   #7
-
0
-

#6 antybart
Třeba. Jen si ověř, že ten text obsahuje hodnotu, kterou potřebuješ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 63 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý