Editace souboru s priponou .db – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Editace souboru s priponou .db – Delphi – Fórum – Programujte.comEditace souboru s priponou .db – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dyžon0
Stálý člen
17. 6. 2012   #1
-
0
-

Nevite nekdo, v cem by se daly editovat databaze  .db

Mam novou databazi asi s 13ti sloupcema a potreboval bych do ni nakopirovat data ze stare databaze, ktera ma tech sloupcu jen 7, navic jsou jinak pojmenovany.

Vlastne hledam nejakej program, kam nactu starou databazi, zkopiruju celej sloupec a vlozim ho do nove.

Nasel jsem zatim jen DataEdit, ale ten neumi kopirovat cely sloupce. Prijde mi spis nez editor jen jako prohlizec.

Zkousel jsem otevrit i v  Excelu, ale taky to nejde ..

Diky za kazdej napad ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Reklama
Reklama
dyžon0
Stálý člen
17. 6. 2012   #2
-
0
-

#1 dyžon
Tak jsem trochu pokrocil, .. 

V DataEdit jsem obe databaze exportoval do souboru.csv , otevrel v OpenOffice.org\Calc a tam sloupce nakopiroval.

Ulozil jsem ji s priponou .dbf , ale jeste ji potrebuju prevest do pripony .db

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Řešení
dyžon0
Stálý člen
17. 6. 2012   #3
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Tak uz jsem to vyresil ..

Tady je cely postup:

Pokud chcete zkopirovat do nove databaze .db treba jen jeden sloupec z nejake jine databaze, ktery muze mit treba 1200 radku a nechce se Vam to cele opisovat,tak muzete pouzit tento postup.

Stahnete si DataEditor .................... http://www.instaluj.cz/data-editor

Exportujte obe databaze do formatu .csv

Otevrete v OpenOffice.org\Calc, nebo v MS Office ,  provedte tam vsechny zmeny.

Ulozte upravenou databazi do formatu .dbf

Spustte Database Desktop a v nem kliknete na  Tools\Utilities\Copy   ..  jako prvni vyberte nove vytvorenou databazi .dbf, potvrdte a v druhem okne vyberte databazi .db. kterou jste chteli upravit.

a je to ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý