Tak jsem opět před Vánoci nakoupil nový železo a ze zbytku sestavil funkční komp s 250MB harddiskem. Poprosil bych vás tedy o doporučení jaký distro bych na již zmínemém HD uživil, počítaje s nějakými uživatelskými programy(editor, webserver, compiler ...). Předem díky moc.
Fórum › OS - GNU / Linux
Jaké distro by jste uživili na 250MB harddisku?
Tak na 250 MB můžeš dát spoustu věcí, ale vše se odvíjí, jak výkonný máš procesor a kolik máš k dispozici RAM. Pak se teprve dá doporučit nějaká distribuce.
To D1ce: jakoze gentoo by tam mohlo valit solidne, ale ten komprimacni(instalacni) cas bude vrazda..
mozna jeste takova "nepodstatna" vec: Mas pristup na net u toho kompu??
Ta pam?? je v pohod? a se 450 MHz se d? taky kr?sn? vyj?t - j? m?m necel?ch 800 MHz (a polovi?n? RAM) a Linux mi jede ?pln? kr?sn? svi?n?. Provozuji Slackware Linux v p?edposledn? verzi 10.2 (sice jen v textov?m re?imu, ale kdy? si pou?t?m Slax, tak mi jede KDE rovn?? velmi rychle). D? se tedy p?edpokl?dat, ?e v textov?m re?imu ti tam poval? kter?koli distribuce a n?jak? m?n? n?ro?n? gui - t?eba xfce nebo fluxbox. Zkus a uvid??. J? bych se toho neb?l. P??padn? to m??e? vyhradit na n?jak? server...
slax může snad jet z cd ne?
ja by som odporucal taky novy hdd. to by mohlo pomoct :ms_0001:
mates píše:#
##Manq píše:#
# slax může snad jet z cd, ne?
#kdysi tam byla možná i instalace na disk. Jestli tam ještě je nevím.
Pořád tam je!! Slax je svou malou velikostí a výbavou jednička!
To mates: Tím nejlepší distribuce je pro každého něco jineho... Zaleží co od ní očekáváš a co vlastně hledáš.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jaké máte distro?? — založil germaniac
Linux-distro — založil mathematicus
Wx - jaké způsoby — založil pin2k
Jake ide na c++ ? — založil _cpp_begginer
C++ jaké programy? — založil tazatel