Okno a násobilka – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Okno a násobilka – Python – Fórum – Programujte.comOkno a násobilka – Python – Fórum – Programujte.com

 

Vasco
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
19. 6. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

mám zde krátký program na násobilku a kvůli profesorovi informatiky ho potřebuju mít tak, aby se program nezobrazoval  v Terminálu, ale v okně. Zde je ten program, nevíte někdo prosím, jak to mám udělat? Děkuji.

# -*- coding: utf-8 -*-
from Tkinter import*
import random
class aplikace:
  def __init__ (self):
    self.okno=Tk()
    self.okno.title("Násobilka")
    self.platno=Canvas(self.okno, width=600, height=400 , bg="darkgreen")
    self.platno.pack()
    self.chlivek =Entry (self.okno)
    self.chlivek.pack()
    self.tlacitko=Button(self.okno,text="Spočti", command=self.spocti)
    self.tlacitko.pack()
    self.klavesy=[]                
    self.okno.bind("<KeyPress>",self.stisk)
    self.okno.bind("<KeyRelease>",self.uvolneni)   
  def akce (self):
    if (self.chlivek.get()!=""):
      self.napis ["text"]=self.chlivek.get()
  def stisk (self,u):
    self.klavesy.append(u.keysym)
  def uvolneni (self,u):
    self.klavesy.remove(u.keysym)
  def spocti(self):
    print "vítejte"  
    cislo=0
    spatne=0
    pocetprikladu=input("Pocet prikladu ? :")
    while cislo < pocetprikladu:
        prvnicislo = random.randint(2,9)   
        druhecislo = random.randint(2,9)
        vysledek=prvnicislo*druhecislo
        print "Kolik je",prvnicislo, "*", druhecislo, "?", 
        odpoved=input(":")   
        if odpoved==vysledek:
            print "spravne"
        else:
            spatne=spatne+1
            print "spatne,vysledek je", vysledek
        cislo=cislo+1
    if spatne == 0:
        print "Vyborne,mate 0 chyb."
    if spatne > 0:
        print "Mate spatne", spatne*100/pocetprikladu, "% prikladu"
    if spatne ==pocetprikladu:
        print "Mel(a) by sis zopakovat zakladku."
    input ("Zmacknete enter pro konec")
   
   
   
a=aplikace()
mainloop()
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.92.–
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
7. 7. 2012   #2
-
0
-

#1 Vasco
Mělo by stačit přejmenovat soubor z nasobilka.py na nasobilka.pyw.

Patrně už to tenhle školní rok nevyužiješ, ale třeba se to bude hodit někomu jinému ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.203.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Nasobilka, lekce 1 — založil P1trs

Malá násobilka — založil Fetoslav

Malá násobilka — založil matej13

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý