Vysvětlení kódu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vysvětlení kódu – C / C++ – Fórum – Programujte.comVysvětlení kódu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ingiraxo+15
Grafoman
22. 6. 2012   #1
-
0
-

Zdravim, mohl by mi prosím někdo vysvětlit, co přesně znamená tento kód? Myslim hlavně to volání toho pole, nejak je to už komplikovanější příkaz

char shellcode[] = "\x6a\x0b\x58\x99\...."; // adresace v asm (opcody)

(*(void (*)()) shellcode)(); // toto potrebuju vysvetlit :)

Jen tam vidim nějakej ukazatel na fci a potom nějaký (*) což nechápu nějak a něco mi zas přijde zbytečný trochu... prostě jestli by mi to někdo po krocích nevysvětlil co se vykonává :)


Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Reklama
Reklama
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
22. 6. 2012   #2
-
0
-

   

(
 *             // dereference nasledujiciho ukazatele
 (void (*)())  // pretypovani na void(*)(), tj. ukazatel na funkci typu void bez parametru
 shellcode
)();           // vyvolani funkce, tj. shellcode pretypovaneho na funkci
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
ingiraxo+15
Grafoman
22. 6. 2012   #3
-
0
-

aha, díky, a jak je to *(void (*)()), tak to by šlo zapsat i bez hvězdičky ne? jako *(void ()()), tam by se měl dávát alias funkce a pokud je anonymní, tak by mělo stačit i bez toho teda

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.82.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
22. 6. 2012   #4
-
0
-

Ta první tam být nemusí (syntax sugar pro ukazatele na funkce).

Bez té druhé je to nesmysl.

Aliasování a anonymní funkce se toho nijak netýkají.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 240 hostů

Podobná vlákna

Vysvětlení kodu — založil Mutagen

Vysvětlení kódu v C# — založil balaam

Vysvetleni syntaxe — založil radecek88

Vysvětlení zadání... — založil Empty

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý