zdravim,
mam problem s mysql, mam tabulku s varchar(10) a kdyz do ni vlozim (insert) hodnotu se znakem dlouhe "í" tak mi to vypise tuhle chybu. Tabulku mam nastavenou na znakovou sadu cp1250 (nemuzu pouzit utf-8, protoze mam windows a pracuju s QT) ale s touhle sadou by to melo fungovat. Dik za kazdou radu..
Fórum › MySQL
ERROR 1366 (HY000): Incorrect string value: '\x9B'
Ahoj,
dulezite taky je, jaky kodovani mas nastaveni v aplikaci, se se kterou se pripojujes do mysql. Pro protoze pokud napr. tvoje QT pouzivat utf-8 a databazi mas v cp1250, pak nedojde ke spravne konverzi znaku. Priznam se, ze QT ja moc neznam, tak zkus pohledat nekde v manualu, nebo na netu. Mozna by ti mohl pomoct tenhle odkaz: http://forums.mysql.com/read.php?… , kde borec resi stejny problem. Treba tam najdes kousek kodu, na ktery jsi mohl zapomenout.
V QT nefunguje utf8 spravne, tudiz mam i db i qt nastavene na cp1250. Do db se mi nepovedlo vlozit dlouhe í i pres mysql command line, co je ale zajimave, ze jsem tabulku zmenil na utf o a hned zpatky na cp1250 a uz to slape. Asi to funguje podle nalady, divne..
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Incorrect string value: '\xF4\x80\x80\xB9Bu...' — založil cpt.Pickard
PDOException #HY000 — založil spider
Sum function returns incorrect value — založil support
Kontrola zda string obsahuje jiný string — založil beachboy
Moderátoři diskuze