Jak mám napsat v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak mám napsat v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comJak mám napsat v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
afrag1
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
26. 6. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych poradit jak mám konkrétně zapsat tuto úlohu:

Napsat funkci, která mi vygeneruje čtvercovou matici N×N (rozměr se načte s klávesnicepřed zavoláním funkce). Výsledná matice bude obsahovat samé nuly, kromě vedlejší diagonály, tam budou násobky 2 (0,2,4,...). Vše se kontrolně vypíše na obrazovku. vygenerovanou matici program vypíše do souboru, jehož název se funkci předá jako parametr. Paměť pro matici se alokuje dynamicky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.201.21.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
26. 6. 2012   #2
-
0
-

a co konkrétně nevíš nebo ti to snad máme celý napsat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.183.64.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
27. 6. 2012   #3
-
0
-

#1 afrag1
např. takto...

void matrix( int ** mat, int n )
{
	for( int i = 0; i < n; i++ )
		for( int j = 0; j < n; j++ )
			if( i+j+1 == n )
				mat[j][i] = 2*j;
			else
				mat[i][j] = 0;
}

dynamickou alokaci snad zvládneš sám...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:31:e060:aca2:e...–
All you need is vision and time.
Martin Kozibrátka0
Stálý člen
27. 6. 2012   #4
-
0
-

"dynamickou alokaci snad zvládneš sám..."....

Dle úrovně dotazu se dá předpokládat, že i to je nad tazatelovo síly.

int n=4;

	int **mat = new int*[n];
for(int i = 0; i < n; ++i) {
    mat[i] = new int[n];
	}

for( int i = 0; i < n; i++ )
		for( int j = 0; j < n; j++ )
			if( i+j+1 == n )
				mat[j][i] = 2*j;
			else
				mat[i][j] = 0;

for( int i = 0; i < n; i++ )
		for( int j = 0; j < n; j++ ) {
					cout<<mat[j][i];
					if(j==(n-1))
					cout<<"\n";}
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.169.–
Savana.cz - neomezený webhosting za pár kaček :)
cibule
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
27. 6. 2012   #5
-
+1
-
Zajímavé

#4 Martin Kozibrátka
Nezapomen na uvloneni pameti :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.207.–
ingiraxo+15
Grafoman
27. 6. 2012   #6
-
0
-

Pokud po vypsání matice se program ukončuje, tak není nutný její uvolnění, uvolní se sama při ukončení app... uvolnění je dobrý, když matici už nepotřebuješ a program bude pokračovat dál ve svojí práci

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
yaqwsx+9
Posthunter
27. 6. 2012   #7
-
+1
-
Zajímavé

#6 ingiraxo
Každopádně jelikož je to učební příklad, tak by pamět uvolnit měl. Už od začátku by mělo být každému vštěpováno, že paměť kterou naalokuje, by měl zase uvolnit - i když je to zbytečné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.44.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
ingiraxo+15
Grafoman
27. 6. 2012   #8
-
0
-

#7 yaqwsx
tak chápu, že to dělá do školy, tak tam je požadována i dealokace... jen říkám, že je to zbytečný v tomhle případě :) Docela dost lidí to právě neví co jsem koukal - že samotný ukončení programu dealokuje alokovaný prostředky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Koudis
~ Anonymní uživatel
145 příspěvků
6. 7. 2012   #9
-
0
-

#8 ingiraxo
Ahoj,

mam v tom nejaky binec. Napisu program v kterem mam napr. "new int[4]". Danou pamet neuvolim pomoci "delete[]". Program sam tuto pamet uvolni pro dalsi vyuzivani? Pokud ano proc mi valgrind rve, ze jsem nechal v pameti nejake neuvolnene misto?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.92.56.–
ingiraxo+15
Grafoman
7. 7. 2012   #10
-
0
-

#9 Koudis
program jí sám uvolní pouze v případě, že se aplikace zavírá (ukončuje se process)... pokud program bude nadále špustenej a uznáš za vhodný, že tento alokovanej blok již neni potreba, tak ho dealokuješ ručne (je zbytečný mít naalokovaný věci, který app nepotřebuje)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
host
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
15. 7. 2012   #11
-
0
-

Ahojte,

chcem sa spytat co mi treba zadat a kde, aby mi to bralo z Edit1 desatine cislo ... napr. 1.5 ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.42.–
host
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
15. 7. 2012   #12
-
0
-

#11 host
este pre upresnenie mam to takto

double hrubka;


hrubka=StrToInt(Edit1->Text);

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.42.–
host
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
15. 7. 2012   #13
-
0
-

#12 host
uz som na to prisiel ... chyba je v StrToInt ... ma tam byt StrToFloat

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.42.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý