Cookie - přístup k datům – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Cookie - přístup k datům – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comCookie - přístup k datům – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
kozusnik
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
27. 6. 2012   #1
-
0
-

Ahoj. Potřebuji poradit s cookies v JS, a sice, nevím, jak mám získat hodnotu z cookie. Př.: definuji cookie "video", která má hodnotu "videl". Jak potom můžu tuto hodnotu z cookie vypsat třeba do stránky? Já vím, že je to hloupý dotaz ale hledám už pěkně dlouho a nic jsem nenašel... Děkuji za odpovědi

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.31.–
Reklama
Reklama
kavva+4
Návštěvník
27. 6. 2012   #2
-
0
-

Ahoj, ja na cookie pouzivam toto: https://github.com/carhartl/jquery-cookie/

Je to uplne skvely jquery plugin na pracu s cookies.. 
Konkretne tvoj pripad by bol takyto:

<script>
	var cookie_val = $.cookie('video');
	if(cookie_val == 'videl') {
		// tak to vypis kam potrebujes
	}
</script>

Je tam slusne rozpisane, ze ako to funguje, syntax, atd.. 
Dufam, ze ti to pomohlo ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
kozusnik
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
27. 6. 2012   #3
-
0
-

Díky moc ;) ale nějak mi to nejede :( můžeš to zkouknout?:
 

<html>
<head>
<title></title>
<script src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/server.js"></script>
<script src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/jquery.cookie.js"></script> 
</head>
<body>
<script type="text/javascript">
document.write('<div id="front">');
var cookie_val = $.cookie('video');
function video_on() {
if(cookie_val == 'videl') {
document.getElementById("video").style.display="block";
document.getElementById("front").style.opacity="0.95";
document.getElementById("front").style.filter="alpha(opacity=95)";
document.getElementById("front").style.MozOpacity="0.95";
document.getElementById("front").style.KhtmlOpacity="0.95";	
document.getElementById("front").style.background="black";

setTimeout("video_off()",22 * 1000 );	
var x = odpocet();
var odpocet = document.getElementById("odpocet");
}
}
function video_off() {
document.getElementById("video").style.display="none";
document.getElementById("front").style.opacity="1";
document.getElementById("front").style.filter="alpha(opacity=100)";
document.getElementById("front").style.MozOpacity="1";
document.getElementById("front").style.KhtmlOpacity="1";
document.getElementById("front").style.background="none";
document.getElementById("front").style.zIndex="999";
}
</script>
........
........
<script type="text/javascript">
document.write("</div>");
</script>
<div id="video">
<object
  classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"
  codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
  width="650" height="400">
  <param name="movie" value="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/Mercedes-CLS-Orange-3D-Animation.swf" />
  <param name="quality" value="high" />
  <embed src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/Mercedes-CLS-Orange-3D-Animation.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="625" height="375"
    type="application/x-shockwave-flash"
    pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">
  </embed>
</object>
<div class="odpocet">
<a href="#" onClick="video_off()" title="Zavři video" id="close"><img src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/close.png" width="20" height="20"></a>
<b id="odpocitavani"></b>
</div>
<SCRIPT> 
cas = 23;
function odpocet(){ 
casovac=window.setTimeout("odpocet()", 1000); 
cas=cas-1; 
window.document.getElementById("odpocitavani").innerHTML=cas; 
if(cas==0){ 
clearInterval(casovac); 
} 
} 
odpocet(); 
</SCRIPT> 
</div>
</body>
</html>

Díky moc za odpovědi ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.31.–
kavva+4
Návštěvník
27. 6. 2012   #4
-
0
-

Ahoj, dve veci:

Prva, treba este nalinkovat samotnu jquery. Takze zmen script includes v heade na:
<script src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/server.js"></script>
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.7.2.min.js"></script>
<script src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/jquery.cookie.js"></script>

Druha vec, ten script mas v body postaveny este pred tymi html elementami. Ide hlavne o ten div - video. Cize ty donho skor chces zapisat, ako je. Preto cely script presun na koniec pred </body> tag, ale cely script zabal do:
 

$(document).ready(function(){
	// a sem daj vnutro scriptu, to sa spusti po nacitani stranky
});
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
kozusnik
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
27. 6. 2012   #5
-
0
-

Ahoj, tak jsem to překopal, takže to je teď takhle:
 

<html>
<head>
<title></title>
<script src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/server.js"></script>
<script src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/jquery.cookie.js"></script> 
</head>
<body>
<script type="text/javascript">
document.write('<div id="front">');
</script>
...........
...........
...........
<script type="text/javascript">
document.write("</div>");
</script>
<div id="video">
<object
  classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"
  codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
  width="650" height="400">
  <param name="movie" value="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/Mercedes-CLS-Orange-3D-Animation.swf" />
  <param name="quality" value="high" />
  <embed src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/Mercedes-CLS-Orange-3D-Animation.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="625" height="375"
    type="application/x-shockwave-flash"
    pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">
  </embed>
</object>
<div class="odpocet">
<a href="#" onClick="video_off()" title="Zavři video" id="close"><img src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/close.png" width="20" height="20"></a>
<b id="odpocitavani"></b>
</div>
<SCRIPT> 
cas = 23;
function odpocet(){ 
casovac=window.setTimeout("odpocet()", 1000); 
cas=cas-1; 
window.document.getElementById("odpocitavani").innerHTML=cas; 
if(cas==0){ 
clearInterval(casovac); 
} 
} 
odpocet(); 
</SCRIPT> 
</div>
<script type=!script/javascript">
var cookie_val = $.cookie('video');
function video_on() {
if(cookie_val == 'videl') {
document.getElementById("video").style.display="block";
document.getElementById("front").style.opacity="0.95";
document.getElementById("front").style.filter="alpha(opacity=95)";
document.getElementById("front").style.MozOpacity="0.95";
document.getElementById("front").style.KhtmlOpacity="0.95";
document.getElementById("front").style.background="black";

setTimeout("video_off()",22 * 1000 );
var x = odpocet();
var odpocet = document.getElementById("odpocet");
}
}
function video_off() {
document.getElementById("video").style.display="none";
document.getElementById("front").style.opacity="1";
document.getElementById("front").style.filter="alpha(opacity=100)";
document.getElementById("front").style.MozOpacity="1";
document.getElementById("front").style.KhtmlOpacity="1";
document.getElementById("front").style.background="none";
document.getElementById("front").style.zIndex="999";
}
</script>
</body>
</html>

Ale mám problém s tím, že nyní se při načítání stránky zobrazí pouze pozadí... čím to je?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.31.–
kozusnik
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
27. 6. 2012   #6
-
0
-

nikdo nic? :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.31.–
kavva+4
Návštěvník
27. 6. 2012   #7
-
0
-

No prekopal si to krasne, ale zase si tam nepridal tu jquery :) Pozri na moju prvu odpoved. Zobral som tvoj kod, nalinkoval jquery do headu a video krasne ide.. aj to odpocitavanie podtym, atd.. 

takze:

<script src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/server.js"></script>
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.7.2.min.js"></script>
<script src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/jquery.cookie.js"></script>

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.214.–
kozusnik
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
28. 6. 2012   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.31.–
kavva+4
Návštěvník
28. 6. 2012   #9
-
0
-

No mas tam vypisanu tuto podmienku:
if(cookie_val !== "videl"){ document.write("onLoad=\"video_on()\"");} >
 

<script type=!script/javascript">
var cookie_val = $.cookie('video');
function video_on() {
if(cookie_val == 'videl') {

A tam mas miesto uvodzoviek vykricnik :) Popozeraj si to, zapni si konzolu.. Nema to pre co neist.. 

<html>
<head>
<title></title>
<script src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/server.js"></script>
<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.7.2.min.js"></script>
<script src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/jquery.cookie.js"></script>
</head>
<body>
<script type="text/javascript">
document.write('<div id="front">');
</script>
...........
...........
...........
<script type="text/javascript">
document.write("</div>");
</script>
<div id="video">
<object
  classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"
  codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
  width="650" height="400">
  <param name="movie" value="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/Mercedes-CLS-Orange-3D-Animation.swf" />
  <param name="quality" value="high" />
  <embed src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/Mercedes-CLS-Orange-3D-Animation.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="625" height="375"
    type="application/x-shockwave-flash"
    pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">
  </embed>
</object>
<div class="odpocet">
<a href="#" onClick="video_off()" title="Zavři video" id="close"><img src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/close.png" width="20" height="20"></a>
<b id="odpocitavani"></b>
</div>
<SCRIPT> 
cas = 23;
function odpocet(){ 
casovac=window.setTimeout("odpocet()", 1000); 
cas=cas-1; 
window.document.getElementById("odpocitavani").innerHTML=cas; 
if(cas==0){ 
clearInterval(casovac); 
} 
} 
odpocet(); 
</SCRIPT> 
</div>
<script type="script/javascript">
var cookie_val = $.cookie('video');
function video_on() {
if(cookie_val == 'videl') {
document.getElementById("video").style.display="block";
document.getElementById("front").style.opacity="0.95";
document.getElementById("front").style.filter="alpha(opacity=95)";
document.getElementById("front").style.MozOpacity="0.95";
document.getElementById("front").style.KhtmlOpacity="0.95";
document.getElementById("front").style.background="black";

setTimeout("video_off()",22 * 1000 );
var x = odpocet();
var odpocet = document.getElementById("odpocet");
}
}
function video_off() {
document.getElementById("video").style.display="none";
document.getElementById("front").style.opacity="1";
document.getElementById("front").style.filter="alpha(opacity=100)";
document.getElementById("front").style.MozOpacity="1";
document.getElementById("front").style.KhtmlOpacity="1";
document.getElementById("front").style.background="none";
document.getElementById("front").style.zIndex="999";
}
</script>
</body>
</html>

Toto funguje u mna. Je tam video a odpocet

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.214.–
kozusnik
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
28. 6. 2012   #10
-
0
-

Tak jak jsi to napsal v posledním příspěvku, tak to vůbec nejde... zkusil jsem vypsat hodnotu té cookie a hodilo mi to "null", takže je problém asi v její definici?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.31.–
kavva+4
Návštěvník
28. 6. 2012   #11
-
0
-

No jasne ze je null, ked ta cookie neexistuje.. Napis mi na moj mail peter.mezes@gmail.com, ze co presne to ma robit a ako fungovat a skusim ti to zlepit.. Potom sem hodime hotovy vysledok, aby to pomohlo aj druhym, ak by potrebovali. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
kozusnik
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
28. 6. 2012   #12
-
0
-

No já ji definoval takto:

<script type="text/javascript">
document.cookie ="video=videl";
var cookie_val = $.cookie('video');
</sccript>

zapomněl jsem to tady ale vložit... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.31.–
kozusnik
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
28. 6. 2012   #13
-
0
-

ok, díky moc ;) jak mám nastavit trvání cookie třeba jen do vypnutí prohlížeče?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.31.–
kavva+4
Návštěvník
28. 6. 2012   #14
-
0
-

$.cookie('video', 'videl');

tym ze nezadas expiraciu, tak sa z nej automaticky stane session cookie. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.214.–
kozusnik
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
1. 7. 2012   #15
-
0
-

tak jsem to takhle udělal, ale nejede mi to :( video se nezobrazuje vůbec...
ZDROJÁK:
<html>

<head>

<script src="http://code.jquery.com/jquery-1.7.2.min.js"></script>
<script src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/jquery.cookie.js"></script>

<style type="text/css">
#front {
position: absolute;
left: 0;
top: 0;
width: 100%;
height: 100%;
opacity: 0 ;
filter: alpha(opacity=100);
-moz-opacity: 0;
-khtml-opacity: 0;
}

#video {
position: absolute;
left: 50%;
top: 50%;
margin-left: -325px;
margin-top: -225px;
opacity: 1;
filter: alpha(opacity=100);
-moz-opacity: 1;
-khtml-opacity: 1;
z-index:99999999999;
display: none;

#video embed{
-webkit-border-radius: 5px;
-moz-border-radius: 5px;
-ms-border-radius: 5px;
-o-border-radius: 5px;
border-radius: 5px;
border: 5px solid black;  
z-index: 999999999999;
}
#video b#odpocitavani {
position: relative;
top: -3px;
font-family: Arial;
color: white;
font-size: 18px;
}
#video .odpocet {
position: relative;
top:-405px;
left:630px;
}
</style>

</head>
<body onLoad="video_on()">
<script type="text/javascript">
document.write('<div id="front">');
</script>

.......................

......................

<script type="text/javascript">
document.write("</div>");
</script>
<div id="video">
<object
  classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"
  codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
  width="650" height="400">
  <param name="movie" value="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/Mercedes-CLS-Orange-3D-Animation.swf" />
  <param name="quality" value="high" />
  <embed src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/Mercedes-CLS-Orange-3D-Animation.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="625" height="375"
    type="application/x-shockwave-flash"
    pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">
  </embed>
</object>
<div class="odpocet">
<a rel="nofollow" href="javascript:void(0)" onClick="video_off()" title="Zavři video" id="close"><img src="http://www.klautodily.cz/wp-content/uploads/close.png" width="20" height="20"></a>
<b id="odpocitavani"></b>
</div>
<SCRIPT>
cas = 23;
function odpocet(){
casovac=window.setTimeout("odpocet()", 1000);
cas=cas-1;
window.document.getElementById("odpocitavani").innerHTML=cas;
if(cas==0){
clearInterval(casovac);
}
}
odpocet();
</SCRIPT>
</div>
<script type="text/javascript">
var cookie_val = $.cookie('video');
function video_on() {
if(cookie_val != "videl") {
document.getElementById("video").style.display="block";
document.getElementById("front").style.opacity="0.95";
document.getElementById("front").style.filter="alpha(opacity=95)";
document.getElementById("front").style.MozOpacity="0.95";
document.getElementById("front").style.KhtmlOpacity="0.95";
document.getElementById("front").style.background="black";

setTimeout("video_off()",22 * 1000 );
var x = odpocet();
var odpocet = document.getElementById("odpocet");
}
else video_off()
}

function video_off() {
nastav_cookie();
document.getElementById("video").style.display="none";
document.getElementById("front").style.opacity="1";
document.getElementById("front").style.filter="alpha(opacity=100)";
document.getElementById("front").style.MozOpacity="1";
document.getElementById("front").style.KhtmlOpacity="1";
document.getElementById("front").style.background="none";
document.getElementById("front").style.zIndex="999";
}
function nastav_cookie() {
$.cookie('video','videl');
}
</script>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.31.–
kozusnik
~ Anonymní uživatel
15 příspěvků
1. 7. 2012   #16
-
0
-

#15 kozusnik
tak už to jede

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.31.–
kavva+4
Návštěvník
1. 7. 2012   #17
-
0
-

Ako som ti pisal do mailu, funguje to krasne, len to nespustaj lokalne, lebo cookies. Daj si to na server a tak testuj. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.214.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

Podobná vlákna

Cookie — založil Zelenáč

Js a cookie — založil grump

Cookie — založil joker

Session a cookie — založil leopik1

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý