Jsem osoba, která nikdy nepropadla fenoménu tabletů. Nedávno jsem však měl možnost pohrát si sněkolika levnými čínskými tablety a napadla mě myšlenka.
V současnosti pracuji na jednom projektu, který je koncipován jako I/O jednotka postavená na mikroprocesoru, která je připojená k stolnímu PC, respektive notebooku, pomocí USB. Notebook zde slouží jako GUI, zprostředkovává pohodlný přenos dat mezi jednotkou a okolním světem (můžu k němu připojit flashku, stáhnout soubor z internetu, připojit síťový disk, atd...). Navíc pro PC lze velice rychle a pohodlně vyvíjet GUI - což se např. o vývoji GUI pro mcu říci nedá.
Napadlo mě notebook nahradit nějakým čínským tabletem - je menší, přenosnější, má menší spotřebu energie (vydrží déle na baterii) a stojí skoro stejně, jako by měl stál nějaký displej, který bych byl schopen MCU v jednotce obsluhovat.
Již jsem si trochu pogooglil, jak začít vyvíjet pro Android, ale stále nemám příliš jasno v několika otázkách:
- Funguje knihovna LibUSB na všech verzích Androidu? Google dává rozporuolné odpovědi.
- Je nutné na Android psát skutečně jen v Javě? Mám celkem velké množství kódu v C++ pro PC aplikaci a nerad bych ho komplet přepisoval...
- Máte nějaké osobní zkušenosti vývojem pro Android? Nějaké rady do začátku, tip na vhodný tutorial do začátku, atd...
- Když budu vyvíjet, musím nějak upravit OS v zařízení?
- Když budu mít finální aplikaci, je možné ji poté jednoduše nahrát (=mít instalační soubor) do dalších zařízení nebo to lze jen přes obchod Googlu?