PHP mailer priloha a vice priemcu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP mailer priloha a vice priemcu – PHP – Fórum – Programujte.comPHP mailer priloha a vice priemcu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

martinpechy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
4. 7. 2012   #1
-
0
-

Zdravim jeste jednou, v mem phpmaileru formulari se mi vyskytl problem. Kdyz pridam prilohu takhle: $mail->AddAttachment("obrazek.jpg", "obrazek.jpg"); tak se priloha normalne odesle, ale pokud to chci udelat pres formular ktery mam pro prilohu nastaveny takhle : Soubor: <INPUT TYPE="file" NAME="soubor"> <BR> a misto obrazek.jpg dam tohle : $mail->AddAttachment($_POST['soubor']); tak mi to mail odesle bez prilohy a napise Could not access file: Could not access file: Správa úspešne zaslaná. Nevite prosim v cem by mohl byt problem?

Dalsi vec je, ze bych do emailu chtel zabudovat abych tam mohl dat do jednoho policka vice prijemcu oddeleny carkami. Jde to nejak?

Moc vam dekuju za ochotu

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.110.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
4. 7. 2012   #2
-
0
-

Adresáty můžeš přidávat pomocí metody AddAddress().

Tady se podívej, jakým způsobem se v php pracuje se soubory:

http://php.net/…e-upload.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
martinpechy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
5. 7. 2012   #3
-
0
-

to vim, ale jak to udelat abych do jednoho policka mohl psat neomezene adres oddeleny napriklad carkami?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.110.–
ench0
Stálý člen
5. 7. 2012   #4
-
0
-

 Máš na mysli toto?

<?php
$mnohoAdres = $_POST['adresy']; //data z formulare
$adresy = preg_split('/[;,]/', $mnohoAdres); //vytvori ze zadanych adres pole
foreach($adresy as $adresa){
  if(trim($adresa) == '') continue;
  $mail->addAddress(trim($adresa));
}
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.114.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
martinpechy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
5. 7. 2012   #5
-
0
-

#4 ench
preeesne, mockrat diky!! a jde to i pripadne nejak udelat aby se prijemci nevideli?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.110.–
martinpechy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
5. 7. 2012   #6
-
0
-

a jeste k tem souborum, i kdyz to tam zadam ve tvaru : $mail->addattachment($_FILES['soubor']); nebo $mail->addattachment($_FILES['soubor'] ['tmp_name']); tak to porad nefunguje>}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.110.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
5. 7. 2012   #7
-
0
-

#5 martinpechy
Na to je AddBcAddress nebo tak nejak, pohledej v dokumentaci.

#6 martinpechy
Toto samozřejmě fungovat nemůže. Nejdřív musíš nahrát soubor na server a pak teprve ho vložit do mailu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
martinpechy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
5. 7. 2012   #8
-
0
-

a reknes mi prosim jak to udelat? moc diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.110.–
martinpechy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
5. 7. 2012   #9
-
0
-

ale ja to stejne nechapu..kdyz to nedelam pres ten formular a napisu do te kolonky umisteni souboru tak to soubor posle. KDyz to udelam pres formular tak ne. Nerozumim tedy tomu ze proc kdyz to delam pres formular tak musim soubory prvni nahra na server atd jak rikas ty..co myslis?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.110.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
5. 7. 2012   #10
-
0
-

Protože ten soubor, který vkládáš přes formulář je na tvém počítači, ne na serveru. Takže ho musíš nejdřív uložit někam, kde se na něj dostaneš pomocí php. Přesný postup najdeš na odkazu, který sem ti sem dával včera.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.110.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
martinpechy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
5. 7. 2012   #11
-
0
-

tak ja uz jsem z toho fakt zoufalej!

dal jsem tam tohle: $uploaddir = '/uploads/';
$uploadfile = $uploaddir . basename($_FILES['soubor']['name']);
$mail->AddAttachment($_FILES['soubor']['tmp_name'];

a pise mi to zase syntaktickou chybu: Parse error: syntax error, unexpected ';' in /home/users/pechy/yourselfgrowhthing.eu/web/index.php on line 18

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.110.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
5. 7. 2012   #12
-
0
-

   

$mail->AddAttachment($_FILES['soubor']['tmp_name']  )  ;


chybi ti tam ta ukoncovaci zavorka

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
martinpechy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
10. 7. 2012   #13
-
0
-

spravil jsem to a stejne to porad pise : Could not access file: Could not access file: Správa úspešne zaslaná a ve slozce uploads nic neni

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.110.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
10. 7. 2012   #14
-
0
-

Zkontroluj práva u té složky a taky kvótu na velikost uploadovaného souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
martinpechy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
10. 7. 2012   #15
-
0
-

a to udelam jak? jinak jsem zkusil jeste tento skript:

$locatie = 'uploads/';
$upload_count = -1;

    for ($i = 0; $i <= 2; $i++)
    {
        if($_FILES['soubor'.$i]['type'] != 'application/octet-stream')// Geen php files
        {
            $folder = $locatie.basename($_FILES['soubor'.$i]['name']) ;          
            if(move_uploaded_file($_FILES['soubor'.$i]['tmp_name'], $folder))
            {
                $upload_count ++;
            }
        }
}
for ($i = 0; $i <= $upload_count; $i++)
{
    $mail->AddAttachment($locatie.$_FILES['soubor'.$i]['name'], $_FILES['soubor'.$i]['name']);
}

a poraaad proste nic neprijde

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.110.–
CZechBoY+4
Věrný člen
10. 7. 2012   #16
-
0
-

k čemu je if když nemá else?

si tam tu chybu vypiš když ta podmínka nepřejde ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý