Vytvoření timeru ve visual studio – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytvoření timeru ve visual studio – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVytvoření timeru ve visual studio – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Jan Veselý
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
5. 7. 2012   #1
-
0
-

Zdravím Vás, chtěl bych udělat timer ve visual studio. Mam formulář a v tom tlačítko. Chtěl bych, aby když kliknu na tlačítko, tak začal ubíhat nějaký předdefinovaný čas. Jakmile by doběhl, udělalo by to nějakou akci. Tu už bych si vytvořil sám. Abychom to zjednodušil, tak dejme tomu, zobrazí se text.

Bohužel jsem nenašel ani jak udělat samotný timer. Nějaké návody jsem našel, ale moc mi nepomohli.

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.141.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
5. 7. 2012   #2
-
0
-

Timer najdeš v Toolboxu, přetáhneš do formu. Bude se jmenovat třeba timer1, a tak s ním budeš v programu i pracovat.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.217.–
Jan Veselý
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
5. 7. 2012   #3
-
0
-

Ano to vím, já nevím jak mu nastavit délku, jak ho spustit atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.141.–
stif+1
Stálý člen
5. 7. 2012   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.187.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
amertak0
Návštěvník
5. 7. 2012   #5
-
0
-

 Třeba např:

timer1.Interval = 250; //interval v ms
            
timer1.Tick += (sender, e) => 
{ 
    //tady neco, co se bude volat kazde ticknuti 
};

timer1.Start();

nebo

//nekde, nejlepe v metode Form_load

timer1.Interval = 1250; //interval v ms

timer1.Tick += new EventHandler(timer1_Tick);

timer1.Start();
        
//potom void
        
void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
{
   //kod co se bude volat kazdy tick
}

Je to v C#, ale kdyžtak je na netu plno aplikací na převod C# -> VB

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.241.–
ing0
Stálý člen
6. 7. 2012   #6
-
0
-

neviem sice v com pises ale tu je VB6

Dim a As Integer

Private Sub Command1_Click()
Timer1.Enabled = True                       'Spustenie timeru
End Sub

Private Sub Form_Load()
Timer1.Interval = 1000                      'pocitanie v sekundach
Timer1.Enabled = False                      'pri starte programu sa nespusti timer
End Sub

Private Sub Timer1_Timer()
a = a + 1                                   'tu ti bude pocitat sekundy
If a = 10 Then                              'ak sa sekundy rovnaju 10
    Text1.Text = "timer napocital do 10"    'v textboxe sa zobrazi text
    Timer1.Enabled = False                  'po napocitani do 10 vypne timer aby
End If                                              'nepocital dalej
End Sub
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
7. 4. 2015   #7
-
0
-

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jak přimět textbox1.Text , aby když se bude rovnat napr 04:00:00
Udělal něco treba msg box, ale ten uz umim.
Diky

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9199:b92:650d:6...–
Maty
~ Anonymní uživatel
93 příspěvků
15. 1. 2017   #8
-
0
-

#7 tom Ahoj,

neví někdo jak udělat aby se začalo odpočítávat třeba do 16:00? Že by byl odpočet do nějakého času (hodiny, minuty a vteřiny) a v 16:00 by se něco stalo ( s tim co se má stát s tím už pomoc nepotřebuju :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.141.–
gna
~ Anonymní uživatel
1880 příspěvků
16. 1. 2017   #9
-
0
-

#8 Maty
Jako, že se třeba každou sekundu zobrazí aktuální čas a když dojde na nějakou hodnotu, tak se něco udělá? Hm, tak s tím si neporadíme.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
ing0
Stálý člen
16. 1. 2017   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Visual studio + QT — založil staf

Visual studio — založil Hlavinka

MS Visual Studio — založil samo

Qt - Visual Studio 2013 — založil Kenvelo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý