Ukládání a načítání – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ukládání a načítání – Visual Basic – Fórum – Programujte.comUkládání a načítání – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
cmaxi0
Newbie
6. 7. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, hledal jsem jak by šlo udělat ukládání a poté načítání dat, třeba do textového pole. Představoval bych si to tak, že bych měl dejme tomu tři textové pole, do nich bych něco napsal a kliknul na uložit. Potom bych v menu měl načíst a tam bych si vybral, nějakou uloženou konfiguraci.

Měk bych to ukládat vždy do svého souboru? Nebo jak bych to měl udělat lépe?

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.138.–
Reklama
Reklama
stif+1
Stálý člen
7. 7. 2012   #2
-
0
-

#1 cmaxi
na to by mali existovat nejake databazy, ale nemam z nimi ziadne skusenosti

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.41.187.–
Autor programuje v programovacích jazykoch C++ a VB. Je tvorcom e-zinu http://www.programujte.6f.sk/, na ktorom sa nachádzaju info pre začínajúcich prog. a webdesignerov. Stránka zahrňuje aj fórum.
Keny0
Návštěvník
9. 7. 2012   #3
-
0
-

#1 cmaxi
Vzhledem k tomu, že o databázích nic nevim, udělal bych přes soubory.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.114.–
Jiří
~ Anonymní uživatel
55 příspěvků
15. 7. 2012   #4
-
0
-

#3 Keny
Ukládání textu z textového pole do souboru je jednoduché. Používá se pro to třídy StreamReader a StreamWriter.

Vytvoř si v projektu txt soubor, a nastav mu vlastnost "Copy To Output Directory" na "Copy Always"

Ukládání

Dim soubor As New IO.StreamWriter("soubor.txt") 'otevření souboru
	'text z každého textboxu je zapsaný na samostatný řádek
	soubor.WriteLine(TextBox1.Text)
	soubor.WriteLine(TextBox2.Text)	
	soubor.WriteLine(TextBox3.Text)
soubor.Close() 'zavření souboru

Načítání

Dim soubor As New IO.StreamReader("soubor.txt") 'otevření souboru
While soubor.EndOfStream 'číst, dokud nejsme na konci souboru
		'načtení řádků ze souboru
Dim text As String = soubor.ReadLine()	'načtení prvního textu	
Dim text2 As String = soubor.ReadLine() 'druhého
Dim text3 As String = soubor.ReadLine()	'třetího

MsgBox(text & vbCrLf & text2 & vbCrLf & text3) 'zobrazení textů v msgboxu, tady už si to zobrazíš v čem potřebuješ
soubor.Close() 'zavřít souboru

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.170.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý