Pomoc s regexem, aby vrátil více než jednu hodnotu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pomoc s regexem, aby vrátil více než jednu hodnotu – PHP – Fórum – Programujte.comPomoc s regexem, aby vrátil více než jednu hodnotu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ingiraxo+15
Grafoman
6. 7. 2012   #1
-
0
-

Zdravim,

potřeboval bych poradit s regexem (nebo i jinak, ale to nejspíš nepůjde).. mám nějakej rozsáhlej článek s textem a potřebuju změnit:

Toto: 

... velkej kus text...

[fce=Nazev(int,char)]

... další kus textu ...

Na toto: 

... velkej kus text...

<span class="name">Nazev(</span>
<span class="type">int</span>,<span class="type">char</span>
<span class="name">)</span>

... další kus textu ...

Prostě, aby jméno, závorky a typy (int,char) měli odlišnou barvu textu

Vim jak to udělat bez těch typů, ale s nima ne :(

Pravděpodobně bych potřeboval, aby preg_replace vracel 3 hodnoty, kde prvni já název, druhej závorky a třetí typy a to nevim jak udělat (vim jak vrátit pouze jeden výsledek)

PS: ty závorky zas tak nutný nejsou, ale byl bych za ně rád (případně aby měli stejnou barvu jako název fce)

Jinak momentálně to mám takto, což funguje ale nefunguje to s těma typama (vše mám jednou barvou)  a nevim, jak změnit barvu i u těch typů (int a char)

$in = preg_replace('~\[fce=(.+?)\]~', '<span class="name">$1</span>', $in);
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
6. 7. 2012   #2
-
0
-

Tak jsem to už částečně vyřešil, ale stále nevim jak udělat to, abych měl čárky, který oddělujou parametry funkce jinou barvou (nebo žádnou, aby měli stejnou barvu jako normální text)

Jinak to mám takto zatim: 

$text = preg_replace(
    '~\[fce=(.+?)\((.+?|)\)\]~',
    '<span class="function">$1(<span class="functionParams">$2</span>)</span>',
    $text);

Problém jen je, že barva čárek je stejná jako barva parametrů a to nevim jak udělat :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 65 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý