[CSS] - dva oddíly ihned za sebou, umistené automaticky – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

[CSS] - dva oddíly ihned za sebou, umistené automaticky – CSS – Fórum – Programujte.com[CSS] - dva oddíly ihned za sebou, umistené automaticky – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
antybart0
Návštěvník
7. 7. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, snažím se udělat dva oddíly hned pod sebou, to se mi podařilo ale tak že u spodního(footer) jsem musel top spočítat a to se mi nelíbí, protože až v horním(text) bude hodně dlouhý text, tak to budu muset zase přepočítávat. Jak se to dá udělat automaticky? Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 7. 2012   #2
-
0
-

#1 antybart
To pozicuješ relativně nebo absolutně? (snad ne absolutně)

Aby se výška toho divu "text" nastavila automaticky, stačí mu nenastavit vlastnost height (anebo nastavit min-height).

Kdybys měl pořád problém, tak sem hoď kus kódu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
antybart0
Návštěvník
7. 7. 2012   #3
-
0
-

bohužel absolutně , řídil jsem se http://www.jakpsatweb.cz, ale nenšel jsem

#text
              {
             position: absolute;
              top:       173px;
              left:      150px;
              padding: 5px;
              background: white;
              max-width: 100%;
              color: black;
              text-align: justify;
              font-family: Lido STF;
              margin-bottom: 1px
              }

#footer       
              {
              
              float: none;
              background: black;
              padding: 2px;
              color:   white;
              font-family: Georgia;
              font-size:   10pt;
              max-width: 100%;
              clear: both;
              text-align: center;
              display: block
              }
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
Řešení
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 7. 2012   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#3 antybart
Tak když to trochu upravím a zjednoduším:

#text
{
	padding: 5px;
	background: white;
	color: black;
	text-align: justify;
	font-family: Lido STF;
	width: 100%
}

#footer       
{ 
	background: black;
	padding: 2px;
	color: white;
	font-family: Georgia;
	font-size: 10pt;
	clear: both;
	text-align: center;
	display: block;
	
	/** footer mívá konstantní výšku 
	(nemění se v něm obsah), tak bych ji nastavil,
	a šířku rovnou taky: ***/
	
	height: 80px;
	width: 100%;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
antybart0
Návštěvník
8. 7. 2012   #5
-
0
-

#4 Chrasty
dík moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
antybart0
Návštěvník
8. 7. 2012   #6
-
0
-

teď jsem k tomu sedl a vyskytl se mi další problém, to co si přeju naprogramovat je tohle:

pozici dávám relativní, nastavuju "top" i "left" ale oddíly se mi všelijak překrývají, "skákají z bloků" a vypadá to takhle:

pro lepší pochopení mají oddíly různé barvy, jinak styly jsou takhle: 

#text
              {
              position: relative;
              padding: 5px;
	            background: white;
	            color: black;
	            text-align: justify;
	            font-family: Lido STF;
	            width: 81%;
	            left:  150px
              }
#nadpis    
              {
              position: relative;
              top: 87px;
              background: red;
              color: white;
              font-family: Georgia;
              width: 100%;
              font-size: 23pt;
              height:  25px;
              text-align: center
              }

#footer       
              {
              background: black;
	            padding: 2px;
	            color: white;
	            font-family: Georgia;
	            font-size: 10pt;
	            clear: both;
	            text-align: center;
	            display: block;
              height: 20px;    
              width: 100%;
              }

některé rozměry (81%) jsem se snažil natipovat ale stejně to mě nejde. CSS jsem si studoval, ale sem tam jsem moc nechápal, nebo nenašel přesně to co jsem chtěl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.29.8.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
9. 7. 2012   #7
-
0
-

#6 antybart
Abych docílil toho co je na prvním obrázku, udělal bych si v HTML dva sloupce (divy). První bude obsahovat to logo a menu a druhý bude obsahovat nadpis a to bílé pole. Pod oběma těmito sloupci bude patička. To celé bych ještě obalil do jednoho obalujícího divu s nastavenou šířkou, aby se to nerozlezlo po celém monitoru.

Pomocí marginů si pak jednotlivé prvky vůči sobě posuneš jak je potřeba a máš hotovo:)

Kdybys ještě potřeboval pomoc, tak ti to HTML a CSS zjednodušeně napíšu, ale bude dobré, když si to nejdřív zkusíš sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý