Převedení system::string na const char – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Převedení system::string na const char – C / C++ – Fórum – Programujte.comPřevedení system::string na const char – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
majklendek
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 7. 2012   #1
-
0
-

Mám jeden problém, a to, jak převést System::String na const char. V kódu to vypadá takhle:

private: System::Void button12_Click(System::Object^  sender, System::EventArgs^  e) {
    saveFileDialog1->Filter = "txt files (*.txt)|*.txt|html files (*.html)|*.html|All files (*.*)|*.*";
    const char * A = richTextBox1->Text.c_str(); //Chyba
    B=fopen(saveFileDialog1->FileName.c_str(),"w"); //Chyba

    fwrite(A,sizeof(A),100,B);
    fclose(B);

   
    }

A před tím to vypadalo takhle:

private: System::Void button12_Click(System::Object^  sender, System::EventArgs^  e) {
    saveFileDialog1->Filter = "txt files (*.txt)|*.txt|html files (*.html)|*.html|All files (*.*)|*.*";
    String A = richTextBox1->Text;
    B=fopen(saveFileDialog1->FileName,"w"); //Chyba
    fwrite(A,sizeof(A),100,B);
    fclose(B);

  
    }

Tak mi prosím poraďte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.248.252.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
10. 7. 2012   #2
-
0
-

u .NET přes C++/CLI je velkej problém mixovat .NET stringy s c++ stringama, musíš to dělat přes "maršála": 

IntPtr ptr = Marshal::StringToHGlobalAnsi(text);
const char* cchar = static_cast<char*>(ptr.ToPointer());
Marshal::FreeHGlobal(ptr);

Ale spíš doporučim použít C# místo C++/CLI.. prostě dělat C++ v .NET není ono.. to už radší Qt když chceš C++

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 144 hostů

Podobná vlákna

Const char v C — založil Halancik

Definice const char *[] — založil Remder

Static const char array[] .. — založil kruciik

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý