Môj .exe program padá – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Môj .exe program padá – Pascal – Fórum – Programujte.comMôj .exe program padá – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Nummi
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
10. 7. 2012   #1
-
0
-

Dobrý. Robím súťaž a na nej robím ozvučenie programom (náhodne vyberá pesničky = funguje) a druhý program:

Vložím do neho 50,000 slov (longint). Každé slovo na 1 riadku. Chvíľku to trvá. Potom program uloží do súboru slovo na každom nepárnom riadku a priradí k nemu slovo ' - Áno'. Keď to urobí, tak mi vypise "Zappísané" a program ukoncim.

Program je skompilovaný v pascale a na starom type pc win 7 32bit mi fungoval bez problemov, no na novom vykonnejsom pc win 7 64bit mi padá. Vložím 50,000 slov, všetky sa vložia, no keď ich má program uložiť do súboru, tak niekedy uloží prvých 500 slov, niekedy 4000, no nikdy nie celych 25000. Proste program sa uplne vypne pred napísaním "zapísané".

Nemoze byt problem s pamätou pc alebo nieco podobne?

Ked ten program napisem v lazaruse, spustim, ale na rovnakom mieste sa ukonci, no tentoraz s chybou: "project raised exception class run error 5"

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.175.–
Reklama
Reklama
Nummi
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
10. 7. 2012   #2
-
0
-

#1 Nummi
Na staršom inom pc 32b mi to zase v pascale nahlási chybu exitcode = 5

A ked sa pozriem kolko slov zapisalo tak vidim 2644 slov

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.175.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
11. 7. 2012   #3
-
0
-

Samozřejmě, že může být problém s tím, že je to 64bit atd., ale stejně tak dobře můžeš mít v tom svém programu chybu, která se na 32bit stroji neprojevila nebo jenom nezpůsobila pád. Bez zdrojáků budeš nejspíš dostávat jen takovéto obecné rady :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Nummi
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
12. 7. 2012   #4
-
0
-

Aha. Tak tu je ten zdrojovy kod. (po novom do textoveho suboru vlozim 50,000 slov. Spustim program, napisem cislo 50,000. Program vytriedi kazde neparne slovo a pripise k nemu slovo "- ANO". Nakoniec tie slova ulozi do druheho textoveho suboru, no pri ukladani vzdy padne pri 500. - 5000. slove a viac neulozi)

program slova;
uses crt;
var n, i, d : longint;
A:array[1..1000000] of string;
var f:text; g:text;

begin
clrscr;

repeat

writeln('N');
readln(n);
Assign(g, 'C:\Users\Nummi\Desktop\test0.TXT');
Reset(g);
for i:=1 to n do begin
ReadLn(g, a[i]);
end;
close(g);

d:=0;
n:=(n div 2);
writeln;
writeln('Zapísané');
writeln;
writeln;

assign(f,'C:\Users\Nummi\Desktop\Mailer\maily.txt');
for i:= 1 to n do begin
append(f);
writeln(f,a[1+d],' - Áno');
inc(d,2);
end;
close(f);

until n=0;

end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.151.–
Nummi
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
12. 7. 2012   #5
-
0
-

Fakt tomu nechapem, skusal som menit subory (.txt; .docs), skusal som menit priecinky, miesto ulozenia, ale nic nefunguje. Doteraz som si myslel, ze funkcnost primitivneho programu na 32b verzii musi byt rovnaka ako na 64b.  

Uz sa mi to nechce skusat, ale nemoze byt chyba aj v tom "append(f);"?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.151.–
zdenda
~ Anonymní uživatel
257 příspěvků
12. 7. 2012   #6
-
0
-

nemoze byt chyba aj v tom "append(f);"?

Moze. Proc ho mas uvnitr toho foru?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Nummi
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
13. 7. 2012   #7
-
0
-

Zdenda, ty si Boh :) Bola tam chyba :) Miesto tohto:

assign(f,'C:\Users\Nummi\Desktop\Mailer\maily.txt');
for i:= 1 to n do begin
append(f);
writeln(f,a[1+d],' - Áno');
inc(d,2);
end;
close(f);

to malo byt takto:

assign(f,'C:\Users\Nummi\Desktop\Mailer\maily.txt.txt');
append(f);
for i:= 1 to n do begin
writeln(f,a[1+d],' - Áno');
inc(d,2);
end;
close(f);

ALE EŠTE RAZ, DÍKY MOC

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.159.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Chyba pada program — založil Jan

EXE program II — založil ospaly.stanislav

Otestujte môj progra :P — založil zonda

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý