Velka prosba s evidenci – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Velka prosba s evidenci – Delphi – Fórum – Programujte.comVelka prosba s evidenci – Delphi – Fórum – Programujte.com

dyžon0
Stálý člen
10. 7. 2012   #1
-
0
-

Dobry den,

Byl by prosim nekdo tak hodny a ochotny vytvorit relativne jednoduchou aplikaci.

Mela by obsahovat toto: ..  samozrejme s umistenim komponent se nemusite obtezovat.

Po spusteni aplikace se otevre Form1 a do polozek DBEdit, Edit, DBComboBox, ComboBox se vypisou
hodnoty z posledniho radku tabulky. DBEdit je ciselne hodny a bude narustat 1,2,3,4,,,, , jinak je vse retezec.

Funkce tlacitek:

Nova polozka .. Otevre se Form2 , Kde bude v DBEditu hodnota o jedno vyssi, nez nejvyssi hodnota v tabulce.
                                                             jinak vsechny pole prazdna.

Upravit polozku .. Otevre se Form 2 , Kde vsechny polozky budou obsahovat data oznaceneho radku v tabulce.
                                                                  budou se moci upravovat.

Smazat polozku .. Smaze oznaceny radek v tabulce.

Hledat ..  Najde podle casti textu z Form1.Edit1  ve sloupci Form1.ComboBox1 vsechny zaznamy a vypise je
                  v DBGrid. Pokud nic nenajde, vypise se hlaska treba  ShowMessage ('Nic tam neni !!!')

Ulozit .. Ulozi vsechny polozky do tabulky, zavre okno Form2.

Konec ..  Zapomene vsechny polozky, zavre Form2

Databaze se muze jmenovat treba data  a muze byt primo v podslozce aplikace .\DB\data.db

A to je vsechno. Moc prosim ujme se toho nekdo??

Samozrejme bych to potreboval i se zdrojovym kodem a se vsemi soubory abych to mohl prohlidnout, pochopit a ulozit do hlavy. Jsem samouk a s timhle mam hroznej problem. Hledal jem uz skoro vsude a porad mi to hlasi chyby pri pokusu ulozit do tabulky. Pouzivam Delphi 7.

Mym prvotnim planem bylo, aby byla databaze umistena nekde na netu a mohlo se k ni pristupovat odkudkoliv,
ale nevim, jestli to neni uz moc slozity, spokojim se i s resenim, ze ji budu mit v PC, Treba az budu zkusenejsi si to predelam sam. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
10. 7. 2012   #2
-
0
-

#1 dyžon
A co takhle spíš napsat dotaz na tu konkrétní chybu, kterou ti to píše, a lidé ti tu s tím moc rádi poradí? :) Pokud přitom chceš nabrat nějaké zkušenosti (a podle toho co jsi napsal asi jo), tak je to tak lepší. Takhle to smrdí tím, že jsi to spíš dostal jako zadání ze školy...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
dyžon0
Stálý člen
10. 7. 2012   #3
-
0
-

#2 Chrasty
nee, do skoly uz davno nechodim, mam to jako svuj novej konicek a chtel bych si podobnej program vyrobit pro svoje ucely evidence,tohle je jen mala zkusebni verze, konecnej program bude obsahovat vic funkci a bude rozsahlejsi ... uz jsem se tady rozepisoval, ale je to slozitejsi, ..  muzu mit spatne nastaveny komponenty, ale myslim, ze celkove mam ten zdrojak spatne, .. slepoval jsem to z ruznych hotovych reseni,co jsem kde stahnul, (mimochodem mi s tim nikdo nepomohl, viz ....http://programujte.com/forum/vlakno/21376-ukladani-do-tabulky/

mam koupeny uz dve knizky, .. Delphi zaciname programovat a Delphi v prikladech, ale tam se tomu nevenuji a zhruba v patek by mi mela dojit treti knizka Delphi v kostce. Chci ji mit taky doma, ale nevim jestli to tam bude, prosel jsem toho spoustu i na netu a uz tomu moc neverim, proto jsem se rozhodl poprosit nekoho, kdo by mi to reseni vytvoril.

Nahlásit jako SPAM
dyžon0
Stálý člen
10. 7. 2012   #4
-
0
-

#1 dyžon
ta databaze bude mit ve finale vic sloupcu,ale zapisovat do ni budu zrejme jen pomoci tech ctyr komponent, cela aplikace bude vypadat jinak, ale databazi tam chci urcite pouzit a jsem uz marnej s tim, jak porad zkousim neco co nefunguje. Rad bych videl a naucil se neco co funguje,abych mohl v programu pokracovat dal.

Nahlásit jako SPAM
mjseven0
Návštěvník
10. 7. 2012   #5
-
0
-

Můžu se podívat na to co máte, a naznačit jak na to.
Případně se můžeme domluvit na vytvoření aplikace na klíč.
Pokud máte zájem ozvěte se mi na mail v profilu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.195.–
dyžon0
Stálý člen
11. 7. 2012   #6
-
0
-

To: mjseven .....  urcite se ozvu,

To: all  ...

Mozna jsem se spatne vyjadril,
to co delam nema zadnej komercni charakter, ..  je to jen smesice ruznych napadu a reseni, ktery jsem uz nasel a prisly mi zajimavy, jako treba prevod aktualnich kurzu men na koruny, nebo mezi sebou,se kterym me tady pomohl Sniper, vytvoreni domaci evidence temer cehokoli, archivce fotek a podobne, vsechno v jedne aplikaci.

Rad ji i s kodem dam k dispozici,treba nekomu v necem pomuze. Budu ji samozrejme neustale upgradovat o nove poznatky a mnou nove naucene veci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.204.–
dyžon0
Stálý člen
11. 7. 2012   #7
-
0
-

Tak Vam pekne dekuju, donutili jste me znovu a podrobne precist clanek o databazich a tentokrat jsem tam uz reseni nasel a sam si ho upravil k obrazu svemu.

Mozna,ze jsem predtim nemel tolik zkusenosti a ikdyz jsem na to hledel, tak jsem to nevidel.
Kazdopadne ukladani a editaci do tabulky mam snad vyresenou, zatim mi jeste poradne nefunguje to vyhledavani, ale o tom jsem uz taky nekde cetl, tak zase pohledam moudra.

Kdyby nekdo potreboval reseni tohodle problemu (zadani)¨, tak se muze obratit na muj mail v profilu.

Nahlásit jako SPAM
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
19. 9. 2012   #8
-
0
-

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ,,dyžona,, nebo koho koliv kdo by věděl. Dostal jsem za úkol vytvořit aplikaci něco jako jízdní řád autobusů kde by se dali měnit odjezdy,přijezdy apod.,  a na škole nás neučili práci s DB (jak vytvořit DB, v čem vytvořit a jak propojit s delphi) tak bych potřeboval nějaký pořádný návod, článek s prací v DB a propojení s delphi. Děkuji za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
mjseven0
Návštěvník
19. 9. 2012   #9
-
0
-

Nějaké imformace o práci s databázi najdeš třeba v seriálu "umíme to s delphi" na zive.cz
offline verze je ke stažení zde: http://umime-to-s-delphi.wz.cz/

K
azdopadne prvnik krokem pro uspesne reseni je rozepsat si co ma program umet,  promyslet si strukturu databaze (tabulky a jejich sloupce) - to jsou veci, ktery muzes udelat bez ohledu na pouzitou databazi a jeji propojeni s delphi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.195.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
19. 9. 2012   #10
-
0
-

Děkuju, pročtu si to. Jinak vim co to má umět měl by to být program v kterym bude jeden jízdní řád (tabulka) ve kterém bude neomezený počet řádků (kvůli přidávání nových spojů) a mělo by to mít 3 sloupce (číslo spoje,čas odjezdu,čas příjezdu). Tak že to bude mít pevné sloupce ale neomezený počet řádků...

Nahlásit jako SPAM
dyžon0
Stálý člen
20. 9. 2012   #11
-
0
-

#10 Fil

pokud by jsi to z odkazu od mjseven nepochopil, nebo v tom porad tapal, tak napis, samozrejme ti pomzu .. 
treba pres skype,nebo icq.

Nahlásit jako SPAM
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
20. 9. 2012   #12
-
0
-

#11 dyžon
DObře pokud si nebudu vědět rady napíšu ti :) dík

Nahlásit jako SPAM
wiger1230
Duch
17. 10. 2012   #13
-
0
-

nice effort and good topic

Nahlásit jako SPAM
IP: 175.110.72.–
Test king http://www.test-king.com/ Exams/640-461 http://www.test-king.com/exams/640-461.htm Exams/000-780 http://www.test-king.com/exams/000-780.htm 70-646 http://www.test-king.com/exams/70-646.htm
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

Převod na velká písmena — založil lukasik

C++ - Char - velká data — založil P00rC0de

Velka pomoc s PHP prosiiiim ... — založil janik366

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý