Sdileni programu – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Sdileni programu – Delphi – Fórum – Programujte.comSdileni programu – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dyžon0
Stálý člen
12. 7. 2012   #1
-
0
-

Cau,

Nemate nekdo nejakej napad jak udelat:

mam v siti nekolik pocitacu, v jednom jsem nasdilel slozku a do ni umistil program,kterej jsem vytvoril,
myslel jsem si,ze kdyz si odsud na jinym pocitaci vytahnu zastupce toho programu, tak mi pujde spustit,ale bohuzel.

program se neinstaluje,jen se spousti.

myslite,ze je to uplne marny,nebo se s tim da neco delat ...??

diky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
12. 7. 2012   #2
-
0
-

A co máš na mysli větou:

program se neinstaluje,jen se spousti.

Spuštění ti nestačí? A jak by sis představoval "instalaci"?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
TheOndrap+2
Super člen
12. 7. 2012   #3
-
0
-

#2 liborb
On jenom popisuje situaci, že je v tý složce třeba jenom .exe soubor, není to žádný instalátor nebo tak :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
TheOndrap+2
Super člen
12. 7. 2012   #4
-
0
-

#1 dyžon
Si zrovna myslím že by ti to mělo jít .. a teda když to neděláš přes zástupce, ale proklikáš se do toho stroje a spustíš to přímo v té složce, tak to jde?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
12. 7. 2012   #5
-
0
-

#3 TheOndrap
Máš recht! Forma mi zakryla obsah :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
dyžon0
Stálý člen
12. 7. 2012   #6
-
0
-

nee, nejde to ani kdyz to spustim z te sdilene slozky..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
dyžon0
Stálý člen
12. 7. 2012   #7
-
0
-

objevi se windowsovska hlaska s tlacitkama odeslat/neodesilat ..  asi vite co myslim ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
TheOndrap+2
Super člen
12. 7. 2012   #8
-
0
-

a napíše to nějakou chybu přístupu, nebo to prostě vůbec nejde? A když to nakopíruješ k sobě ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
TheOndrap+2
Super člen
12. 7. 2012   #9
-
0
-

Bych klidně řekl, že to může být tím že ten program je kompilovaný na jiným PC (víš co to znamená, ne) a že u tebe ho nespustíš ani když bude na localu .. co když tam do tý vzdálené složky umístíš třeba obrázek, ten se normálně zobrazí, ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
dyžon0
Stálý člen
12. 7. 2012   #10
-
0
-

no kdyz to neni ve sdilene slozce, tak to spustim na vsech pocitacich, ale kdyz udelm kopii ze sdilene slozky na jinym pocitaci, tak uz to nejde ..

je to program s databazi a ja potrebuju,aby ta databaze byla na jednom miste a spoustel se vzdycky jen ten jeden .exe soubor.

vyjimku,aby se nemohlo naraz zapisovat z nekolika pocitacu najednou bych si uz vytvoril, ..  respective zapisovat se bude stejne jen na jednom PC, z tech ostatnich bych chtel ty data jen prohlizet ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
dyžon0
Stálý člen
12. 7. 2012   #11
-
0
-

nacitani obrazku do databaze muzu delat z jakekolin sdilene slozky v siti, ale program spustim jen tam, kde mam original .Exe

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
TheOndrap+2
Super člen
12. 7. 2012   #12
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
dyžon0
Stálý člen
12. 7. 2012   #13
-
0
-

ta utilita vypada zajimave, ..  pokud to nejak nevyresim, tak ji urcite zkusim, diky ..

ted jsem to zkusil v jine siti doma a normalne to spustit jde, ..  coz nechapu,ale pise to, ze cesta k databazi je spatne.

Mam totiz v tabulce nastaveny v object inspectoru cestu primo na slozku c:\program\evidence\databaze....
kdyz jsem nastavil jen .\databaze, tak to fungovalo jen na pocitaci, kde jsem ten program delal ...  a to je doma ..

kdyz jsem ho donesl do prace, tak se s timhle zapisem hledala databaze v c:\dabaze ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
dyžon0
Stálý člen
12. 7. 2012   #14
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
dyžon0
Stálý člen
12. 7. 2012   #15
-
0
-

koukam,ze to pisu dost chaoticky ..

takze predpokladam,ze kdyz jsem to spustil doma, pojede to takhle vsude,ale mam problem s tou databazi.

kdyz nastavim cestu k databazi .\databaze, .. tak to ze zastupce vyhodi 
.... invalid directory \\robertuv\program\evidence.\dabaze .....

a kdyz zadam cestu c:\program\evidence\databaze, ....
.... invalid directory c:\program\evidence\databaze ....

prijde mi, ze ten prvni zapis je spravne, ...  ale asi ne uplne ..  nevite nekdo co s tim <<

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
dyžon0
Stálý člen
12. 7. 2012   #16
-
0
-

jeste me napada, ze bych vytvoril na kazdy PC identickej program,kterej by mel nastavenou svou cestu k databazi a vzdycky pri startu zkontroloval velikost te hlavni a pokud by se lisila, tak by si ji zkopiroval do sve slozky ...

ale prijde mi to jak opravovat budik kladivem ...  opravdu nikdo nevite, jak by se to dalo vyresit s jednou databazi ??

jinak nejsem za tohle placenej, delam to hlavne proto,ze me to bavi a chci se neco naucit a navic mi to ulehci praci,ale nedostanu za to ani korunu, neni to zadna komerce...  navic by tohle mohlo zajimat i vic lidi ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
TheOndrap+2
Super člen
12. 7. 2012   #17
-
0
-

ja sem ti to chtěl zrovna napsat, že spojení klient - databáze je tak že ten program běží na uživatelskym PC

A kdyby's tu databázi vybral jakože dynamicky, tzn dal bys uživateli nějakej FileOpenDialog a on by jí vybral?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
dyžon0
Stálý člen
12. 7. 2012   #18
-
0
-

prave problem je v tom, ze ten program chci ruzne obohacovat o ruzny dalsi zajimavy procedury a musel bych vzdycky prepisovat vsechny ...

zkusil jsem jeste do cesty k databazi zapsat      \\robertuv\program\evidence\databaze  ,
pak jsem zkopiroval exac a pretahl do druhyho pocitace a kupodivu to funguje, ale problem je v tom, ze muze byt ten program spustenej jen na jednom miste, pokud ho spustim i v druhym PC,tak se tam vyhodi takova dlouha hlaska, program se sice spusti,ale bez databaze,vubec se nenacte a cely se to nejak pokazi,ze prestane fugovat uplne. musim ho zase prekopirovat, takze taky spatny reseni ..

jdu vytvaret kopie programu a budu je asi muset prepisovat vsechny ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
12. 7. 2012   #19
-
0
-

#18 dyžon
Svýho času jsem v Pascalu dělal něco podobnýho a neměl jsem s tím žádný problém.

Program i databáze byly nainstalovány na serveru a odtstní počítače si ho spouštěly zástupcem. Už si nevzpomínám (program mám na chalupě) jak jsem tu databázi otvíral: myslím že jenom jménem protože byla ve stejné složce jako exe soubor, ale je možné, že jsem si zjistil cestu ke spuštěnému programu paramstr(0) a k ní jsem přidal jméno databáze.

Pak si taky musíš pohlídat jak ten soubor otvíráš - u mně (server byl novell) jsem musel mít nastaven atribut "sdílený", protože do databáze mohl zapisovat kterýkoliv klient. Před každým čtením jsem kontroloval změny v souboru, jestli mezitím někdo jiný něco nezapsal...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
13. 7. 2012   #20
-
0
-

Tak jsem se do toho koukl a jeden drobný problém tam byl a to právě s tím atributem - takže jsem si musel sehnat proceduru, která nastavila novellovský atribut na sdíleném disku po přepsání (znovuuložení) souboru.

Jinak cestu ke spuštěnýmu programu si zjišťuju z paramstr(0) - oddělil jsem jméno programu a přidal jméno databáze.

Pokud by ti havarovalo čtení u druhého spuštěného programu u sdílené databáze, budeš asi muset udělat dvě varianty, u těch co mají tu databázi jen číst, otvírej soubor v režimu jen pro čtení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
dyžon0
Stálý člen
14. 7. 2012   #21
-
0
-

asi bych byl hodne odvaznej, kybych te poprosil,jestli by jsi mi nedal kod toho svyho programe ze ??

sice tak trochu chapu, jak to myslis, ale jsem porad, co se tyce Delphi, strasna lama a ucim se vetsinou z hotovych reseni,ikdyz mam i nejaky knizky, ta posledni Delphi v kostce je spis takova ucebnice,coz je dobry,ale bez praktickyho vysvetleni je to dost narocny na pochopeni.

ja jsem to zatim vyresil tak, ze ma kazdej svuj lehce upravenej program a jen na jednom PC je mozny ukladani a editace a tem ostatnim se vzdy pri OnShow formulare zkopiruje soubor databaze do adresare na jejich PCa odtud se nacte.

varianta, ze by mohli ukladat a editovat jednu databazi vsichni se mi libi o dost vic,ale sam ji nezvladnu napsat, ..
rozhodne ne s tema znalostma co zatim mam ...

byl bys opravdu moc hodnej.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
14. 7. 2012   #22
-
0
-

#21 dyžon
Nevím jak moc se to u Delphi změnilo, já to dělal v klasickém Pascalu pod DOSem, takže je možný, že už tam jsou jiiný příkazy, ale principy snad zůstaly.

Takhle jsem zjišťoval tu cestu:

  P:=paramstr(0);
  Fsplit(P,D,N,E);
  HomePath:=D;
  if homepath<>'' then 
    if homepath[length(homepath)]<>'\' then homepath:=homepath+'\';
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
14. 7. 2012   #23
-
0
-

#22 JoDiK
Režim otevření pouze pro čtení se nastavuje přes proměnnou filemode...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.43.–
dyžon0
Stálý člen
14. 7. 2012   #24
-
0
-

To: JoDiK

diky, jses hodnej, ale asi se k tomu budu muset vratit,az budu chytrejsi, zatim ti moc nerozumim ..

urcite by me pomohl celej ten tvuj program,ale chapu, ze nemas jedinej duvod mi ho davat.
ale dal jsi mi dobrou myslenku s tim otevrit databazi v rezimu cteni. Zatim sice nevim,jak to presne udelat,ale snad se o tom neco nekde doctu.

napada me zatim, jak nastavuju Table1 na insert,nebo edit, mozna by slo nastavit i na read,ale musim to vyzkouset.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
14. 7. 2012   #25
-
0
-

#24 dyžon
no, ten program má tak 10.000 řádků, to by ti moc nepomohlo, navíc jak jsem psal je to pod DOS, Delphi už to má jinak, ale snad má přece nápovědu, případně to vygoogluješ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Sdileni — založil Annim

Sdílení na Facebooku — založil pepa

MdiFormy a sdílení — založil Nechda

Sdileni data a databaze... — založil Koudis

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý