Více oken - ukončení aplikace – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Více oken - ukončení aplikace – C / C++ – Fórum – Programujte.comVíce oken - ukončení aplikace – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

cmaxi0
Newbie
12. 7. 2012   #1
-
0
-

Zdravím Vás, mám udělaný formulář - celkem tři okna. První je hlavní, tam mám tlačítko aby se otevřelo druhý okno, atd.

Bohužel nevím, jak udělat aby se ukončila, protože když mám první okno skrytý a zavřu druhý, nebo třetí. Tak zůstane proces běžet.

Našel jsem Application.Exit(), ale nevím kam to dát, aby to fungovalo.

Jak to mám udělat? Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.113.–
ingiraxo+15
Grafoman
12. 7. 2012   #2
-
0
-

asi udělám video tutoriál jak na to, páč v posledním týdnu jsem narazil na 3 tyhle dotazy :D ... v tom okne ktery se ukoncuje se musi zavolat okno1, ktery se ukonci.. takze bud pres udalost Closing nebo pres fci predas ref. na okno1 a pri zavreni okna2 zavolas Close() na okno1

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
cmaxi0
Newbie
12. 7. 2012   #3
-
0
-

Dával jsem do souboru Form2.cs toto:

private void Form1_FormClosing(object sender, FormClosingEventArgs e)
        {
            Application.Exit();
        }

Bohužel mi, tam pořád proces zůstával.

Jinak já mám raději psané tutoriály. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.113.–
ingiraxo+15
Grafoman
12. 7. 2012   #4
-
0
-

a nevim proc to nedáváš do .NET, protože tohle je C# :)

tam kde ve Form1 oteviras Form2, tak musis vytvorit událost Closing na Form2 a pres ni zavolat Close() na Form1

A pokud to nechces delat pres udalost, tak pres konstruktor Form2 predej Form1 a pri ukonceni Form2 zavolej Close() na Form1

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
cmaxi0
Newbie
12. 7. 2012   #5
-
0
-

No, a jak mám udělat Closing na Form2?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.113.–
ingiraxo+15
Grafoman
12. 7. 2012   #6
-
0
-

spíš by bylo lepší closed, protože se predtim zavolá likvidace Formu2.. u closingu se vola predtim tusim

neco jako...

...

Form2 f2 = new Form2();
f2.FormClosed += new FormClosedEventHandler((o,e)=>{Close();});
f2.Show();

...

Je podle me nejjednoduěěí cesta a nejrychlejší

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
cmaxi0
Newbie
12. 7. 2012   #7
-
0
-

A to budu muset takhle přidat řádek, vždy když nudu mít další okno?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.113.–
ingiraxo+15
Grafoman
12. 7. 2012   #8
-
0
-

hm? tohle ti ukonci aplikaci pri zavreni Form2

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
cmaxi0
Newbie
12. 7. 2012   #9
-
0
-

:D To mi došlo. Ale zdá se mi to trochu nepraktické. Jinakmi to píše chybu, že e není deklarováno.

Celá chyba:

Error 1 A local variable named 'e' cannot be declared in this scope because it would give a different meaning to 'e', which is already used in a 'parent or current' scope to denote something else

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.113.–
ingiraxo+15
Grafoman
12. 7. 2012   #10
-
0
-

tak misto "e" dej treba "evt"

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
cmaxi0
Newbie
12. 7. 2012   #11
-
0
-

Bezvadný, tak to by fungovalo. Za to ti moc děkuji. Abych se vrátil zpátky, tak je to ideálné, když jich budu mít třeba 15, tak jestli to bude dobré.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.113.–
ingiraxo+15
Grafoman
12. 7. 2012   #12
-
0
-

15 formu? to neni moc idealni :D

ale samozrejme takto to muzes resit pro kazdej znich

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
cmaxi0
Newbie
12. 7. 2012   #13
-
0
-

To je mi jasné, že to tak lze. Ale rád bych to vyřešil kompatibilněji. :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.113.–
ingiraxo+15
Grafoman
12. 7. 2012   #14
-
0
-

nikdo tady nevi co vlastne delas a proc skryvas Form1 a k cemu potrebujes 15 Formu

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
cmaxi0
Newbie
12. 7. 2012   #15
-
0
-

Jasně, hraji hru. A vytvářím si takovou kalkulačku. Obstaral jsem si ke hře všechny vzorce pro výpočet. A teď bych rád ke každému výpočtu jedem formulář. Např. na kapacitu skladiště, doba letu, spotřeba atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.113.–
ingiraxo+15
Grafoman
12. 7. 2012   #16
-
0
-

to uz by bylo lepsi udelat novou komponentu, kde by sis to jen naklikal co vsechno tam bude a vytvoril jen jeden form pro rekneme nastaveni toho vypoctu.. ale to ti tady psat rozhodne nikdy nejspis nebude :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
cmaxi0
Newbie
12. 7. 2012   #17
-
0
-

Jeden form určitě stačit nebude, protože je toho hodně. Já už něco mám, akorát vždy když to otevřu, tak potom musím ukončovat proces.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.113.–
ingiraxo+15
Grafoman
12. 7. 2012   #18
-
0
-

ver ze jeden form pro vsechny vypocty by stacil :) pokud musis ukoncovat proces tak je neco spatne :)

Pokud opravdu kazdej Form ma ukoncit aplikaci, tak aby ses v tom vyznal, tak muzes predavat do kazdyho dalsiho formu Form1.. a pro ukonceni FormX budes volat Form1 s Close()

nebo resp. metoda Show() by mela snad mit i predani rodice, takze pokud kazdej Form otevira Form1, tak to muzes resit takto a jen budes volat rodice s Close() pri zavreni FormX

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
cmaxi0
Newbie
12. 7. 2012   #19
-
0
-

Při nejhorším ho tedy nebudu skrývat a nechám ho otevřený.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.113.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

[C#] Více oken? — založil Khubajsn

Ukončení aplikace, SplashScreen — založil ospalka123

Aplikace s více moduly — založil plasmo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý