Hra? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hra? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comHra? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

johny5
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
13. 7. 2012   #1
-
0
-

Zdravim, potreboval bych mirne nasmerovat nebo nakopnout spravnym smerem:

Potrebuju vytvorit webovou "hru". Na pozadi hry bude obrazek. A ted k problemu, pres obrazek by mela byt "mrizka", krera by ale po kliknuti zaznemenala, ktere okno mrizky je zakliknute, napriklad okynko by zmenilo barvu na cerveno.

Vi nekdo jak by se toto dalo resit? 

Diky za pripadnou odezvu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.31.–
tanned880
Super člen
13. 7. 2012   #2
-
0
-

Hrozně moc způsoby,

odpověď by se dala odbýt flashem. Nicméně asi nejlepší bude javascript, otázka je zda to bude kostička a budou vždy pravidelně stejné. Pak by jsi vše vykresloval javascriptem. Popřípadě PHP by to taky šlo, ale bylo by to s reloadem a dotazem na server, možná zbytečné. Další otázka je, co chceš za akci po clicku na políčko. Ale v podstatě vše javascriptem. Konkrétně doporučuji jQuery.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.168.–
johny5
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
14. 7. 2012   #3
-
0
-

Chci k tomu vyuzit JavaScript. Ale nevim co konkretne. Zatim sem nemel moznost se s JS potkat (Venoval sem se spise desktopovym aplikacim). Precetl sem sice narychlo knihu ale nikde sem nenarazil na nic co by mi pomohlo k vyreseni tohodle problemu. Ctverecky by mely byt vzdy stejne a obrazek by mel mit stale stejnou velikost. 

Pokud by nekdo vedel o zdroji ohledne JS kde bych se docetl neco co by mi to pomohlo vyresit budu vdecny. At uz knizni nebo webovy. 

Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.31.–
tanned880
Super člen
14. 7. 2012   #4
-
0
-

Zdá se mi to? Nebo už nikdo nepoužívá google? :o)

http://www.jquery4u.com/…ing-plugins/ napsal jsem "jQuery drawing"

Jinak, co co chceš se dá udělat i pomocí HTML A css :o) si poskládej odkazy s kotvou. A nebo klikací mapa, ta bude nejjednodušší. http://www.jakpsatweb.cz/…obrazky.html#map

Snažím se pochopit, proč na tom hledáš takové složitosti, samotná realizace je strašně jednoduchá. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.168.–
Franceq+1
Stálý člen
16. 7. 2012   #5
-
0
-

#3 johny5
nechápu jak někdo může přečíst knihu (vydedukoval jsem, že o javascriptu) a neumět udělat čtverečky klikatlné...i kdyby si měl vygenerovat v cyklu X krát Y čtverečku s originálním ID a nastavit nějaký event při kliku...v jQuery je to otázka asi 5 minut

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.133.8.–
johny5
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
19. 7. 2012   #6
-
0
-

Cetl jsem knihu od Rastislava Skultety a ani zminka o jQuery tam nebyla. Google pouzivat umim, akorat kdyz clovek nevi co konkretne hleda... tak proto sem se obratil sem. Verim ze to nic sloziteho nebude, ale jen kdyz clovek vi co pouzit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.31.–
Franceq+1
Stálý člen
20. 7. 2012   #7
-
0
-

dobře....obecně, vygeneruješ si v cyklu mřížku...buďto tabulkovou nebo třeba div(i) co se nafloatí na nějakou stranu/přiřadí se jím originální pozice....každý z těchto elementů bude mít určitou třídu...a jediné co potřebuješ bude...

$('.jmeno_tridy').click(function(){

             // konkretní prvek bude uložen v $(this)
             $(this).css('background-color', 'red');              //zčervená...

             console.log($(this).attr('id'));               // vypíše do konzole IDčko prvku, které si můžeš vygenerovat tím cyklem...

});

Neměl by být problém....pokud je, tak se klidně zeptej...jinak promiň za rejpavý post předtím...každý nějak začíná... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.133.8.–
johny5
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
20. 7. 2012   #8
-
0
-

No sedim nad tim uz celkem dlouho.  Chtel sem to prvotne zkusit pomoci tech map, to mi ale v mym pripade prislo spatne protoze potrebuju tech ctverecku +- 40.  Pak sem to chtel zkusit pomoci css rollover. Take zadny solidni vysledek, hlavne proto ze ten obrazek nebude natvrdo background.  Ten obrazek by se mel nacitat z nakeho souboru. a podle neho se pak naklikavat ty ctverecky. A resit to tim cyklem je pro me taky nevyhodne protoze to nebude ciste ctvereckovana plocha ale rada ctvercu(obdelniku) pak par desitek pixelu nic a pak dalsi rada ctvercu celkem. Nevim k cemu to prirovnat mozna takova struktura ala parkoviste ke by  se pro predstavu zaklikavala prazdna a plna mista. Predpokladam ze na neco takoveho musi byt nejaky jednoduchy nastroj. Neni to podle me nic sloziteho jen vedet jak. Mit moznost to nabusit jako desktopovou aplikaci napriklad v C# tak je to hned. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.31.–
Franceq+1
Stálý člen
20. 7. 2012   #9
-
0
-

nemam ponětí jak to udělat v C# ale podobné věci řeším tak, že si vytvořím kontejner a prostě vypočítávám absolutní polohu každého prvku....v závislosti na okolních podmínkách, které ovlivňují jak to má vypadat...prostě přes top a left...můžou potom vypadat jak chtěj...kdyby si nebyl schopnej napsat funkce/poslat data podle kterých se mají vypočítávat ty polohy, tak se to dá spočítat i z toho, že procházíš obsah toho kontejneru a zjišťuješ vlastnosti jako je šířka, poloha, rámeček a podobné...nevím jestli ti odpovídám na otázku, pořádně jsem nepochopil co přesně potřebuješ udělat :)...jinak ty metody na procházení kontejneru a zjišťování vnějších okolností jsou např .find('tag') .children(), .next(), .parent() .css('width/border/left/right/top/bottom')...a mnoho dalších doporučuju dokumentaci jQuery....stačí na google napsat "jQuery"....

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.133.8.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Hra v c — založil bohetik

Hra — založil mephi

Hra had — založil pepca_001

Hra — založil Amp

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý