Vyhledavani v tabulce podle retezce – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vyhledavani v tabulce podle retezce – Delphi – Fórum – Programujte.comVyhledavani v tabulce podle retezce – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
dyžon0
Stálý člen
15. 7. 2012   #1
-
0
-

cau,

mam takovej problem,  mam proceduru na vyhledavani v tabulce ,kde muzu vybrat sloupec pro vyhledavani (ComboBox1) a cast obsazeneho textu (Edit1)
napsal mi ji kdysi znamej,kterej mi kratce pomahal s Delphi,,pak se odstehoval do Ameriky kvuli praci a zbylo mi po nem akorat par procedur jako je treba tahle, ... o te jsem vedel ze budu potrebovat,ale nejak nefunguje ...  pomuze mi prosim nekdo najit chybu ?? 

procedure TForm1.BtHledatClick(Sender: TObject);
var s: string;
begin
  Query2.close;
  Query2.SQL.Clear;

  if length(edit1.Text) = 0 then
  s := 'select * from Evidence.db'
else
  s := Format('select * from Evidence.db where %s like ''%%%s%%''', [combobox1.Text, edit1.text]);

  Query2.sql.Add(s);
  Query2.Open;
  if Query2.RecordCount = 0 then ShowMessage('nic tam neni');
end;

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
dyžon0
Stálý člen
15. 7. 2012   #2
-
0
-

respective, kdyz jsem za radek if Query2.RecordCount = 0 then ShowMessage('nic tam neni')  .....  dopsal ..... else showmessage('je tam');

tak mi pri nalezeni napise, je tam, ale v DBGridu mi jakokdyby neprobehne filtr, ..  vsechno zustane tak jak je a ja byh potreboval, aby se v DBGridu vypsaly jen ty radky/vety, ktery ten retezec obsahuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
dyžon0
Stálý člen
15. 7. 2012   #3
-
0
-

a nepomuze ani kdyz pod radek Query2.Open;  zapisu Query2.Filtered:= true;

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
16. 7. 2012   #4
-
0
-

A to Query2 máš s DBGridem propojený jak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
dyžon0
Stálý člen
16. 7. 2012   #5
-
0
-

query2.DataSource:= DataSource1
           .DatabaseName:=('cesta k databazi')

DBGrid.DataSource:= DataSource1

DataSource1.DataSet:= Table1

a Table1 mam nastaveny cesta k databazi a cesta k souboru .DB

vsechno funguje, isert,edit,delete, ..  vyhledavani vlastne taky funguje, jen se mi v DBGridu neprovedou zadny zmeny, je tam porad cela databaze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Řešení
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 7. 2012   #6
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Stejně jako ve vlákně "Pohyb oken" ... první odkaz z googlu. Když se podíváš na ten svůj kousek kódu, tak DBGrid a Query nemáš nijak propojené resp. není tam Query->DBGrid, ale je tam Table->DBGrid. Když se naučíš používat google, tak si ušetříš spoustu času :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
dyžon0
Stálý člen
17. 7. 2012   #7
-
0
-

#6 liborb

   ano ano, zalsouzim si to,  ..  kritika na miste,vymluvy nikoho nezajimaji, ...

opet nezbyva, nez diky moc ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.204.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý