TextBox pouze povolené znaky – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

TextBox pouze povolené znaky – C / C++ – Fórum – Programujte.comTextBox pouze povolené znaky – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
cmaxi0
Newbie
16. 7. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

chtěl bych udělat textBox ve který by mohli být pouze číslice a dvě dvojtečky. Našel jsem maskedTextBox, ale nevím jak udělat, abych tam mohl mít neurčitý počet znaku a potom dvojtečku. Někdy by to bylo třeba 1:30:12 a jindy 1:300:300, ale mohlo by toho být i více, např. 80000:11515:22000.

Jak to můžu udělat?

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.146.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
16. 7. 2012   #2
-
0
-

#1 cmaxi
podívej se na nastavování masky http://msdn.microsoft.com/cs-cz/library/system.windows.forms.maskedtextbox.mask.aspx#Y0

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
cmaxi0
Newbie
16. 7. 2012   #3
-
0
-

Ano, tam jsem byl. Jestli myslíš volitelné funkce. Tak ty jsou trochu nepraktické, protože když do políčka chce někdo něco zkopírovat, dá se to to všechno do jednoho. Příklad:

maskedTextBox je ___:_________:___

A někdo tam zkopíruje 233:158:158, vloží se: 233:158158.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.146.–
hlucheucho+10
Posthunter
16. 7. 2012   #4
-
0
-

Tohle vypadá, že na masku to nepůjde: Asi budeš muset u obsahu textboxu zkontrolovat jestli obsahuje dvě dvojtečky, t.j. ošetřit si to sám..

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
ingiraxo+15
Grafoman
16. 7. 2012   #5
-
0
-

prostuduj si regex výrazy a přes ně to ošetři

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
cmaxi0
Newbie
16. 7. 2012   #6
-
0
-

Pokud se nepletu, tak to je regulární výraz. Před nějakou dobou jsem na to koukal, ale to na mě bylo ještě složité. Kouknu na to znova. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.146.–
ingiraxo+15
Grafoman
16. 7. 2012   #7
-
0
-

v každým případě to můžeš udělat starou brutální cestou, kde jednoduše projdeš celej string a zkontroluješ jestli tam jsou znaky.. nebo rozdělíš text podle dvojtečky apod. možností je plno u stringu

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 68 hostů

Podobná vlákna

TextBox :) — založil RePRO

TextBox — založil curro70

TextBox — založil hejnallukas

TextBox — založil alois

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý