C++ (začiatočník) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ (začiatočník) – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ (začiatočník) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

Patrik
~ Anonymní uživatel
133 příspěvků
17. 7. 2012   #1
-
+1
-
Zajímavé

Dobrý deň, 

Chcem sa spýtať ako mám začať teda programovať v  MVS 2010 express 
Okno mám otvorené zadal som tam aj prvý program Ahoj svet ... Ja som si to troška inak pomenoval... ale to je jedno mám to aj uložené ale ako to spustím? Aby bol výsledok len "Ahoj svet" bez kódov bez všetkého. Nikde nevidím nato návod bude lepšie kúpiť si knihu a tak sa začať učiť uplne od začiatku? Idem podľa tutoriálov tu na webe. Tak isto sa učím pomaly aj HTML/CSS/PHP/Photoshop/Java. Momentálne ale čítam už pár dni diskusie a podobné veci ohladom C++ a povedal som si naučím sa C++ a pôjdem na ďaľšie. Kedže www tvorbu ma budú učiť aj v škole tak som si povedal račej si dám to C++ ako weby (zatiaľ) Alebo by ste mi odporučili iný postup? 

Čo sa týka C++ tak prečítal som si pár článkov ale fakt neviem ako mám začať napísal som ten kód "ahoj svet" a uložil som si to. Ale čo ďalej ako to spustiť alebo tak... budem vám vdačný. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.165.–
Unrealsk0
Newbie
17. 7. 2012   #2
-
0
-

#1 Patrik

Tento článok som písal ja :-) Prepáčte zabudol som sa registrovať 

Nahlásit jako SPAM
jano
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
17. 7. 2012   #3
-
0
-

skus stlacit bud taky zeleny trojuholnik niekde hore alebo zmacknut klavesu F5 ak sa dobre pamatam ;)

to ti napise kde mas chyby ak tam chyby nemas tak to spusti

vela zdaru

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.144.–
yaqwsx+9
Posthunter
17. 7. 2012   #4
-
0
-

Jsem trochu zmatený z tvého dotazu - jak by dodal kamarád "No, ten češtin,  resp. slovenštin". Zksu příště méně myšlenek kombinovat dohromady.

To, jak tvůj kód převést ve spustitelnou podobu (=zkompilovat) záleží na vývojovém prostředí, které používáš. Co používáš? DevC++, Code::Blocks, NetBeans, Visual Studio, či GCC? Jak bylo poznamenáno váše, hledej ikonu "Play".

PS: Než začneš být nešťastný, či se zde ptát, proč ti to nejede, že ti tam pouze něco problikne, prohledej toto fórum. Odpověď na to je zde již mnohokrát.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.45.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Unrealsk0
Newbie
17. 7. 2012   #5
-
0
-

1.)Toto mi vyhodí po Play
Z nejakého dôvodu ešte pred tým ako som vytvoril tento topic nebolo možné dať F5 ani Play

2.) Ak odkliknem "Yes" vyhodí toto

3.) Toto mám zložku kde sa mi to ukladá. :-)

P.S: Nič nebliklo. 

Nahlásit jako SPAM
yaqwsx+9
Posthunter
17. 7. 2012   #6
-
0
-

#5 Unrealsk
Problémy jsou následující:

1. VS ti oznamuje, že chceš spustit program ve, kterém jsi provedl změny, a doporučuje ho znovu zkompilovat. Dej yes.
  2. Špatně jsi založil projekt - vytvořil jsi projekt pro DLL knihvnu - na té hlášce ti to konkrétně oznamuje, že soubor dll (knihovnu) nelze spustit. Založ nový projekt typu Win32 Console Application a v průvodci nazpomeň zaškrtnout "Empty project" (vyvaruješ se tak dalších komplikací)

Nic ti neprobliklo, protože jsi ještě nesetavil funkční program, ale neboj - tehnhle problém brzy přijde.

Nahlásit jako SPAM
Unrealsk0
Newbie
17. 7. 2012   #7
-
0
-

Teraz pre istotu to račej píše že to nemá (.exe) :-( Asi to vidím najprv na Pascal aby som aspoň ako tak niečo chápal a potom zbehnem rovno na C++. Nevie uvidím ešte pobehám pár diskusií :-)

Nahlásit jako SPAM
vitamin+8
Grafoman
17. 7. 2012   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
ingiraxo+15
Grafoman
17. 7. 2012   #9
-
0
-

Nechci urazit, ale doporučil bych ti jinej jazyk, protože pokud si dokážeš splést DLL a EXE a hledáš problém proč to nejde spustit, tak opravdu C++ ponech v šuplíku a zkus něco jiného :) Doporučim nějakej lehčí jazyk jako třeba C# nebo Javu, to ti aspoň neustřelí nohu hned po první kompilaci a naučíš se OOP

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
yaqwsx+9
Posthunter
17. 7. 2012   #10
-
+1
-
Zajímavé

#9 ingiraxo
Zase tak černě bych to neviděl. Když si vzpomenu, jak já jsem zmatený, když začínám s vývojem na nové platformě a připravuji si toolchain - to pomalu nevím, co dělám a přitom vím, čeho chci dosáhnout.

Spíš bych se zeptal, jak je na tom dotyčný s angličtinou - třeba je zde zakopaný pes...

Nahlásit jako SPAM
Unrealsk0
Newbie
17. 7. 2012   #11
-
0
-

Presne tak, anglický jazyk to mám tiež nedostatky a kedže sa tomu všetkému začínam venovať na stole mám knihu CSS @ HTML a anglický jazyk. Všetko sa chcem naučiť lebo anglický jazyk je tiež veľmi potrebný na programovanie kedže tie rozsiahlejšie kvalitnejšie a potrebnejšie veci do budúcna sú v anglickom jazyku. Preto to všetko ale isto sa pomaly učím. 
http://www.martinus.sk/?uItem=57656

http://www.martinus.sk/?uItem=62331 v tejto knihe je použitý pascal momentálne sa chystám objednať tieto 2 knihy. 

Určite sa pustím do programovania v tom pascale. Čítal som fóra a a dosť ľudí hovorí že ak je problém s c++ prejsť na iný jazyk. Hovorili že aby sa prešlo na pascal, python alebo niečo podobné. Dosť ľudí hovorilo za pascal, že hlavne algoritmus a tie veci ostatné čo sa používajú pri programovaní aj keď potom budem prechádzať na C++ a bude tam určitá odvykačka určitých bodov čo boli v pascale a v C++ už sú nepotrebné ale aspoň sa naučím ako taký začiatok programovania troška to pochopiť a potom prejsť na C++. Niekto začínal takto niekto hneď s C++ niekto s C a podobne. Ja to skúsim takto a uvidíme je to beh na dlhú trať ale stojí mi to zato. Kedže som už druhák  na Strednej odbornej škole a tam budeme brať tvorbu webu, pascal/delphi7 ale skôr pascal tak aspoň sa potom nemusím v škole s tým babrať. Učitelia povedali že programovanie v pascali budeme brať len tak orientačne lebo kto chce byť programátor musí sa aj doma do toho pozrieť a nie len v škole s tým pracovať a netýka sa to len programovania ale čohokoľvek treba sa stále učiť učiť a zlepšovať sa. Síce je pravda že teraz cez leto to nie je také ale keď máme teraz zlé počasie venujem sa len tomu čítam sledujem zatiaľ len a do ničoho som sa nepustiľ treba si premyslieť  s čím začať ako čo je najlepšie zohnať si nejaké veci a to tiež zabere kopec času už pár dní hľadám čo bude lepšie ale konečne som sa dostal k záveru a idem Pascal=C++ potom dotoho zahrniem CSS/HTML/PHP/Grafika WWW/Java baví ma to a viem že sa to dá všetko naučiť ak človek chce nepotrebujem byť v týchto posledných veciach expert ale aspoň ako tak to ovládať hlavne je to programovanie a dá sa povedať že je to pekne aj finančne ohodnotené. :-)

Nahlásit jako SPAM
vitamin+8
Grafoman
18. 7. 2012   #12
-
0
-

C a C++ nie su zlozite jazyky. Vecsina ludi sa len boji pointerov lebo si pod nimi predstavuje daco viac ako v skutocnosti su. 

C/C++ ti da velmi dobre zaklady a prechod na iny jayk bude potom velmi jednoduchy. Ako bonus vecsina programovacich jazykov ma syntax podobnu C. 

Pouziva sa v dnesnej dobe pascal na nieco ine ako na vyucbu programovania na strednych skolach?

Nahlásit jako SPAM
TheOndrap+2
Super člen
18. 7. 2012   #13
-
0
-

"Pouziva sa v dnesnej dobe pascal na nieco ine ako na vyucbu programovania na strednych skolach?"

Cha, by ses divil, já viděl servery v bankách, který v tom sou psaný, dokonce i ve fortranu :D

Pascal se na střdních školách volí hlavně proto co už jste říkali, má poměrně jednoduchou syntaxi a pozornost se dá upnout na programování samotné a já si osobně myslím že na střední škole(druhák, prvák) je to tak akorát, aby ses v pozdějších ročnících mohl pustit do OOP

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.141.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Unrealsk0
Newbie
18. 7. 2012   #14
-
0
-

Objednám si tú spomínanú knihu. Ak ju prejdem uvidím čo ďalej síce tak skoro to nebude lebo to chcem všetko pomaličky a poriadne prejsť. Potom uvidím či sa vrhnem na C alebo C++ ale určite by som chcel skôr sa nahnúť k strane  C++. Ale tak keď vidím že C je podobné ako c++a má podobné syntaxi s inými jazykmi. Tak neviem či nebude lepšie sa nahnúť po tej knižke k Cčku prejsť pár návodov aspoň 1-2 knihy a potom prejsť na C++. Ak sa aspoň niečo naučím z C++ budem môcť robiť pre jeden projekt len základ je vedieť aspoň niečo nejaký ten začiatok a tam by som sa zdokonalovaľ. 

Dám otázku na vás čo by ste spravili na mojom mieste?Čo by ste sa učili a ako by ste postupovali Pascal=C=C++? alebo Pascal=C++? Aj to mi pomôže sa rozhodnúť. 

Nahlásit jako SPAM
vitamin+8
Grafoman
18. 7. 2012   #15
-
0
-

c++ je nadstavba nad c, takze ucenim c++ sa ucis aj c. Su tam samozrejme male rozdiely a ine standartne kniznice ale nemal by byt problem vynechat c a zacat rovno s c++.

Ak planujes ist na vs tak sa C/C++ nevyhnes, pascal mas zas na strednej takze ani tomu sa nevyhnes. Poradie si zvol sam :)

Prvy programovaci jazyk sa uci najtazsie, akonahle uz jeden ovladas tak dalsi sa nauci niekolkonasobne rychlejsie.

Nahlásit jako SPAM
18. 7. 2012   #16
-
+3
-
Zajímavé

#1 yaqwsx
Jak na tu angličtinu: při programování nepotřebuješ znát výslovnost, domluvit se. Nejdřív potřebuješ číst angl. text a porozumět mu. Manuály a datasheety nemají složitou angličtinu. Čti si manuály v AJ se slovníkem po ruce. Z počátku to půjde těžko, všechna slova budeš hledat. Postupně si je budeš pamatovat a nakonec budeš hledat sem tam něco, zbytek už budeš vědět.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Unrealsk0
Newbie
18. 7. 2012   #17
-
0
-

Ok. Veľmi pekne vám všetkým ďakujem začnem stým Pascalom potom si to poradie teda určím, čo ako ďalej. Ano na strednej máme Pascal + tvorba www a siete. Ešte raz veľmi pekne ďakujem za odpovede.   

Čo sa týka anglického jazyka tiež ďakujem za radu ako sa ho efektívne naučiť kedže budem z nej aj maturovať.   

Keby niečo opäť sa ozvem do tejto témy  

Nahlásit jako SPAM
Unrealsk0
Newbie
20. 7. 2012   #18
-
0
-

http://leteckaposta.cz/493015866

1.) Lekcia by mala byť za mnou :-) Niečo spravím v Pascale...  a potom si vždy prečítam kúsok lekcie a dnes som ukončil ďalšiu lekciu u vás. Tak ma zaujíma či vám to ide  spustiť :) kto by mal záujem :-)

Nahlásit jako SPAM
Unrealsk0
Newbie
21. 7. 2012   #19
-
0
-

Pracujem na 2 úlohe viac sa ani nechcem pohnúť pokiaľ neposkúšam ďaľšie veci. 
Chcem sa spýtať:
1.) Dobre to píšem? Ako či to je prehľadné a pod...
2.) Ako pridám k váhe niečo také že napíšem tam že vážim 80 a potom akonáhle stlačím enter vybehne že vaša váha je 80kg ale mali by ste pribrať alebo zhodiť kg.? 
if (vaha > 80)
cout << "Mal by si  schudnut ";

Nieco taketo som sa docital ale zadam to a nefungueje nic sa tam nezmeni. Budem rad ak mi odpoviete a pomozete dakujem.

#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
  cout << "\nAhoj volam sa Patrik a som tvorcom tohto programu C++ TheUnreal.sk."; 
  cout << "\nBol by som ti vdacny ak by si vyskusal tento program.";
  cout << "\nNie je to nic zlozite udaje su len na skusku.";

cout << "\nZadaj prosim tvoju vysku: ";
  int vyska; 
  cin >> vyska;
  cout << "\nVasa vyska je : " << vyska <<" cm";

cout << "\nZadaj prosim tvoj vek ";
  int vek;
  cin >> vek;
  cout << "\nVas vek je : " <<vek <<" rokov";

cout << "\nZadaj prosim tvoju vahu: ";
  int vaha;
  cin >> vaha;
  cout << "\nVasa vaha je : " << vaha <<" kg";

cout << "\n Dakujem za tu chvilku a za vyplnenie.";

cin.get();
  cin.get();
  return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.88.–
yaqwsx+9
Posthunter
21. 7. 2012   #20
-
0
-

Kód je přehledný. Nevidím v něm problém. K druhému bodu - if(vaha > 80) by mělo fungovat. Pošli kompletní ukázku  kódu, který nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.62.–
Unrealsk0
Newbie
23. 7. 2012   #21
-
0
-

#include <iostream>

using namespace std;

int main()

{

cout << "Ahoj volam sa Patrik a som tvorcom tohto programu C++ TheUnreal.sk.\n";

cout << "Bol by som ti vdacny ak by si vyskusal tento program.\n";

cout << "Nie je to nic zlozite udaje su len na skusku.\n";

cout << " 1) Zadajte  prosim vasu  vysku (cm): ";

int vyska;

cin >> vyska;

cout << "\n";

cout << " 2) Zadaj prosim tvoj vek (rokov): ";

int vek;

cin >> vek;

cout << "\n";

cout << " 3) Zadaj prosim tvoju vahu (kg): ";

int vaha;

cin >> vaha;

cout << "\n";

if(vaha > 80)        //Chyba bola tu dával som tam ===>>> ;

cout << " Maly by ste schudnut\n";  //Tak isto tu som to zas nedaval ===>>>  ;  preto to neslo

cout << " \nVase vyska je: " << vyska <<" cm";

cout << " Vas vek je: " << vek << " rokov";

cout << " Vase vaha je: " << vaha << " kg";

cout << "\n Dakujem za tu chvilku a za vyplnenie.";

cin.get();

cin.get();

return 0;
}

A upravil som ten predchádzajúci kód tak aby sa pekne za sebou zobrazili tie údaje troska som sa stým musel pohrať. Ale o tom to je ďakujem veľmi pekne za pomoc ak by niečo nešlo ozvem sa sem. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.88.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 44 hostů

Podobná vlákna

C zaciatocnik — založil janik366

Začiatočník — založil luko8525

Som začiatočnik. — založil xxpedrosxx

Zaciatocnik s platbami — založil simvilk

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý