Zobrazenie obsahu menu linkov na stranke – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zobrazenie obsahu menu linkov na stranke – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comZobrazenie obsahu menu linkov na stranke – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
duro10
Newbie
18. 7. 2012   #1
-
0
-

Caute

Zacal som s HTML/CSS len nedavno,nastudoval som par tutorialov,presiel par dnih,mam nejaku zakladnu kostru stranok

mam uvodnu stranku,dalej 2 stranky na ktore mam odkaz v menu

Cely layout mam postaveny za pomoci DIV elementov,zaklad je asi taky ze mam header(obrazok+logo navrchu stranky),dalej mam za pomoci float nalavo zarovnany div menu,napravo div obsah stranky,naspodu mam footer

Moj problem je v tom ze akosi neviem spravit,aby som header+menu+footer mal na stranke vzdy a podla toho na aky odkaz v menu kliknem sa menil obsah v elemente obsah(viete kliknem v menu na uvod,zobrazi sa uvod,kliknem na novinky,zobrazia sa v dive obsah novinky atd...)

Treba proste tie div header,menu a footer zkopirovat zasa 2x a tym vytvorit dalsie "podstranky" a proste v menu na ne dokazat,alebo existue sposob ako menit len obsah divu obsah?

Cital som aj o frame technologii,ta ale nie je vraj odporucana,tam sa da nastavit aby ten a ten obsah ukazovalo v konkretnom frame a ostatne sa nemenili....take nieco by som chcel,len teda bez frameov

asi som to popisal ako magor,ale strucne povedane....ako pozliepat stranky dokopy?

Diky moc za kazdu radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 192.194.76.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 7. 2012   #2
-
0
-

#1 duro1
Ahoj, na měnění obsahu nějaké "šablony" potřebuješ něco víc než jen HTML a CSS, třeba PHP. Ale neboj se, vložení obsahu jednoho souboru do druhého je záležitost jedné řádky kódy:

<?php include 'druhysoubor.php'; ?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.236.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
18. 7. 2012   #3
-
0
-

Jak píše Chrasty :) jen to trošku rozvedu v jednoduchém příkladě. Odkazy budou vypadat nějak takto:

<a href="?link=prvni_podstranka">První podstránka</a>
<a href="?link=druha_podstranka">Druhá podstránka</a>

A do divu s obsahem vložíš něco podobného:

<?php
  if(isset($_GET['link'])) {
    if($_GET['link'] == 'prvni_podstranka') {
      include('prvni_podstranka.html');
    } else if($_GET['link'] == 'druha_podstranka') {
      include('druha_podstranka.html');
    } else {
      include('homepage.html');
    }
  } else {
    include('homepage.html');
  }
?>

Když se na to chvíli zadíváš, určitě pochopíš, jak to funguje ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
18. 7. 2012   #4
-
0
-

A až pochopíš předešlý příklad, zkus pochopit toto: 

    $path = dirname(__FILE__) . '/module/';
    $filename = 'uvodni-stranka'; 

    if (isset($_GET['menu'])) {
        if (!preg_match('~^([a-z\-]+)$~i', $_GET['menu'], $match)) {
            throw new InvalidArgumentException('Invalid menu name given');
        }
        if (file_exists($path . $match[0] . '.php')) {
            $filename = $match[0];
        }
        elseif ( !(file_exists($path . $match[0] . '.php'))) {
            include'/module/404.php';
        }
    }

    require $path . $filename . '.php';

místo "link" budeš používat "menu" a všechny stránky (s příponou .php) budeš ukládat ve složce "module"
defaultní je "uvodni-stranka"

Nediv se, že ti ani jedna věc co ti tu píšeme nepůjde. PHP narozdíl od značkovacích jazyků potřebuje svůj Apache, nejlépe s kombinací s nějakou databází. Doporučuji tedy stáhnout Wamp server. Jednoduchá instalace. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
18. 7. 2012   #5
-
0
-

#4 null_while
Jestli dotyčný PHP ještě neviděl, tak ho regulárníma výrazama a exceptionama uzemníš :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
duro10
Newbie
19. 7. 2012   #6
-
0
-

Dakujem vsetkym velmi pekne za rady,dufal som ze sa phpcku vyhnem trosku dlhsie ale tak...:)

s php  je to ten spravny postup ako tvorit navigaciu medzi jednotlivymi odkazmi,alebo sa pouziva aj to ze skopcim co mam rovnake(teda header,menu,footer)a pridam len iny obsah?

Pripadne este nejaky iny sposob?

Este raz dakujem za vsetky postrehy

Nahlásit jako SPAM
IP: 192.194.76.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
19. 7. 2012   #7
-
0
-

#6 duro1

V PHP to je jeden ze správných postupů, jako docílit efektivního neopakování se kódu. To co uvedl Nefaritus je vlastně ve výsledku to samé jako to, co jsem psal já, akorát stránky, které máš zadáváš manuálně. Zde ti to bude brát každou uloženou (vytvořený .php soubor) ve složce /module/. Zároveň se to postará i o takové případy, kde se ti někdo bude snažit podstrčit špatný název, neexistující soubor, apod. 

Reg.  výrazy sice jsou trošku nadstandard pro tebe, v tuhle chvíli ale zrovna tenhle zápis je jednoduchý. Ve směs jen kontroluje, zda-li v názvu jsou obsaženy pouze písmena nebo pomlčka. Pokud ne, vrací: Invalid menu name given.

Doporučuji tuto nebo podobnou strukturu, kdy vkládáš obsah pomocí includování a podstrčení stránek využívat vždy. I kdyby webová stránka měla třeba 2 stránky. Furt je to do budoucna lépe ovladatelný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
19. 7. 2012   #8
-
0
-

#7 null_while
#6 duro1
A havně to co napsal null_while stačí napsat jen jednou a máš vystaráno. To co jsem napsal já bys musel pokaždé aktualizovat (resp. rozšiřovat) pokaždé, když bys přidal novou podstránku. Je to neefektivní, ale pro začátečníka snáze pochopitelné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
duro10
Newbie
19. 7. 2012   #9
-
0
-

diky moc chalani,vyskusam to dnes poobede jak sa to bude tvarit:)

Dakujem velmi pekne za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 192.194.76.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý