Aktivace prvku po kliknuti – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Aktivace prvku po kliknuti – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAktivace prvku po kliknuti – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Mirek
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
22. 7. 2012   #1
-
0
-

Dobry den mam problem z prvky. Mam nekolik prvku a potrebuji je nastavit po kliknuti na aktivni. Jde o to ze v CSS pouzivam funkci .active abych mel treba zvyrazneny text aktivniho prveku. Ale nevim jak udelat prvek aktivni po kliknuti na nej. Jde pouze o odkazy <a>. Dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.255.–
kavva+4
Návštěvník
22. 7. 2012   #2
-
0
-

Ahoj, 
ak potrebujes iba pridat tu classu na po kliknuti, tak skus toto:

// odstrani classu active zo vsetkych Acok
$('#id_tej_linky').each(function(){
	$(this).removeClass('active');
});

// a prida konkretne tej, ktoru potrebujes
$('#id_tej_linky').bind('click',function(){
	$(this).addClass('active');
});
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.214.–
Mirek
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
22. 7. 2012   #3
-
0
-

#2 kavva
Vypadá to dobře i na google se to tak řeší, ale nemohu tovůbec dostat do tohodle kodu a zkousel sem fakt spousy variant

<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" rel="nofollow" href="redakce.css" media="screen" />
<style media="all" id="zalozky">
  .polozka {display: none}
   #prvni {display: block}
</style>

<script>
  var zobrazena = "prvni"; // pomocna promenna, na zacatku nastavena na jmeno zobrazene polozky
 
  function zobraz(polozka){
   if (document.getElementById){
    document.getElementById(zobrazena).style.display = "none"; // skryje předchozí polozku
    document.getElementById(polozka).style.display = "block"; // zobrazi se nakliknuta polozka
    zobrazena = polozka; // aktualne zobrazena polozka se ulozi do globalni promenne, aby se pozdeji dala skryt
    return false; // odkaz neproklikne na href
   }
   else {
    if(document.stylesheets) document.stylesheets["zalozky"].disabled = true; // v nekterych browserech (IE 4) vypne styl nezobrazovani, aby se polozky alespon zobrazily
    return true; // odkazy budou proklikavat na href
   }
  }

 
</script>
</head>
<body>

<p class="zalozka">
<table>
    <tr><td><a id="id1" rel="nofollow" href="#prvni" onclick="return zobraz('prvni')"> </a></tr></td>
    <tr><td><a rel="nofollow" href="#druha" onclick="return zobraz('druha'); "></a></tr></td>
    <tr><td><a rel="nofollow" href="#treti" onclick="return zobraz('treti'); "></a></tr></td>
<table>
</p>

<div class="center">
<div id="prvni" class="polozka">
<a name="prvni"></a>
<p>Nějaký libovolný text bla bla bla bla bla. Lorem ipsum dlouhý text.

</div>

<div id="druha" class="polozka">
<a name="druha"></a>

<p>Vtip je v tom, že jsem pořád v tomtéž souboru.
</div>

<div id="treti" class="polozka">
<a name="treti"></a>
<p>Obsahuje libovolný text, který se aktivuje po kliknutí na třetí odkaz.
</div>
</div>

</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.255.–
Mirek
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
22. 7. 2012   #4
-
0
-

#2 kavva
Promin tady je to prehlednejsi, nevedel sem ze to jde jako kod 

<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="redakce.css" media="screen" />
<style media="all" id="zalozky">
		.polozka {display: none} 
		 #prvni {display: block}
</style>

<script>
		var zobrazena = "prvni"; // pomocna promenna, na zacatku nastavena na jmeno zobrazene polozky
		
		function zobraz(polozka){
			if (document.getElementById){	
				document.getElementById(zobrazena).style.display = "none"; // skryje předchozí polozku
				document.getElementById(polozka).style.display = "block"; // zobrazi se nakliknuta polozka
				zobrazena = polozka; // aktualne zobrazena polozka se ulozi do globalni promenne, aby se pozdeji dala skryt
				return false; // odkaz neproklikne na href
			}
			else {
				if(document.stylesheets) document.stylesheets["zalozky"].disabled = true; // v nekterych browserech (IE 4) vypne styl nezobrazovani, aby se polozky alespon zobrazily
				return true; // odkazy budou proklikavat na href
			} 
		}

		
	</script>
</head>
<body>

<p class="zalozka">	
<table>
				<tr><td><a id="id1" href="#prvni" onclick="return zobraz('prvni')"> </a></tr></td>
				<tr><td><a href="#druha" onclick="return zobraz('druha'); "></a></tr></td>
				<tr><td><a href="#treti" onclick="return zobraz('treti'); "></a></tr></td>
<table>
</p>

<div class="center">
	<div id="prvni" class="polozka">
	<a name="prvni"></a>
	<p>Nějaký libovolný text bla bla bla bla bla. Lorem ipsum dlouhý text.

	</div>

	<div id="druha" class="polozka">
	<a name="druha"></a>

	<p>Vtip je v tom, že jsem pořád v tomtéž souboru.
	</div>

	<div id="treti" class="polozka">
	<a name="treti"></a>
	<p>Obsahuje libovolný text, který se aktivuje po kliknutí na třetí odkaz.
	</div>
</div>

</body>
</html>
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.255.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Aktivace prvku — založil Laz

Jak na aktivace — založil panrk

Aktivace ctecky SC karet — založil VladislavK

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý