Unix nebo Win ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Unix nebo Win ? – C / C++ – Fórum – Programujte.comUnix nebo Win ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Luckaa+2
Návštěvník
22. 7. 2012   #1
-
0
-

Zdravíčko všem, chtěla bych se zeptat. Jaky je rozdil programovani C++ v Unixovem prostředi a jaky ve Windowsovem :)

Popřípadně jake je pro a proti :)

Děkuji a přeji krasné nedělní odpoledne :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.16.–
Ucim se c++
Pouzivam Dev-C++
A bavi me to! :)
yaqwsx+9
Posthunter
22. 7. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

Jaký je rozdíl? Jsou v zásadě 2, možná 3:

  1. Mohou se lišit vývojová prostředí (IDE) - např. Visual Studio na Unixu není.
  2. Máš k dispozici rozdílnou sadu systémových knihoven - WinAPI vs. POSIX API (např.)
  3. "Běžné systémové rozdíly" - např. (in)case sensitivity, umístění souborů, výsledný formát souboru, znak nového řádku, formát dynamicky linkovaných knihoven, atd...

Snad jsem dotaz pochopil správně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.43.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
23. 7. 2012   #3
-
0
-

#2 yaqwsx
ad 1. ehm...je celkom dost aj pre unix (*bsd, linux...) napd code::blocks, qt creator, eclipse...

ad 2. vyhoda posix api je ta ze bude kompatibilna ak je cielovy system taktiez posix compliant (co windows nie je)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.167.–
23. 7. 2012   #4
-
+1
-
Zajímavé

#3
Páni, tahle reakce nemá žádného autora. Mám to chápat jako žádost o smazání?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
yaqwsx+9
Posthunter
23. 7. 2012   #5
-
+1
-
Zajímavé

#3
Já snad říkal, že na Unix není vývojové prostředí? Já jen řekl, že se liší. Bohužel jsem win developer, tak jsem uvedl jediný příklad, který mě napadl - protože ostatní vývojová prostředí, co znám, jsou multiplatformní. Ad. 2 - shazoval jsem snad nějak POSIX API? Ne. Přijde mi, že jsi můj příspěvek vůbec nepochopil - vůbec nebyl míněn proti Unixu. A ať si ho čtu, jak si ho čtu, tak mi stále přijde ralativně nestranný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.54.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
voty+1
Návštěvník
23. 7. 2012   #6
-
+1
-
Zajímavé

#1 Luckaa
To dost záleží na tom, co chceš dělat. Obecně jsou rozdíly takové, že pod *nix systémy se používá POSIX API a pod Windows WinAPI, ale také se může stát, že tohle může (alespoň z větší) řešit nějaký GUI framework jako QT nebo GTK (ty jsou multiplatformní), pod Win se snad ještě stále používá MFC nebo DOT.NET.

Takže odpověď, že rozdíly jsou, ale jak velké a jaké záleží na tom, co budeš dělat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.195.166.–
Jednu rozbil a tu druhou ztratil.
Luckaa+2
Návštěvník
23. 7. 2012   #7
-
0
-

Děkuji za odpovědi :) Beru jako vyřešené

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.78.–
Ucim se c++
Pouzivam Dev-C++
A bavi me to! :)
Martin Kozibrátka0
Stálý člen
27. 7. 2012   #8
-
0
-

#2 yaqwsx

A to winapi je v jaké fyzické knihovně? Nebo je přilinkován z dynamické knihovny až za běhu? Když si například operátor new volá funkci z win api, kompilátor pozná, ýe má přilinkovat knihovnu s winapi?

Nevíte o nějaké dobré dokumentaci kde je to probrané trochu podrobněji? Myslím cekový průběh kompilace, spojování knihoven při kompilaci apod...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.169.–
Savana.cz - neomezený webhosting za pár kaček :)
yaqwsx+9
Posthunter
27. 7. 2012   #9
-
+1
-
Zajímavé

#8 Martin Kozibrátka
Např. kompilátor Visual Studia tyto základní funkce jazyk C realizuje pomocí tzv. C-Runtime library - jsou různé od verze VS, jsou distribuované v balíčku Visual Studio C++ Redistributable. Např. ve verzi 2010 se jedná o knihovnu msvcr100.dll. Viz. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/abx4dbyh.aspx Jaká je však jejich vnitřní režie netuším - nikdy jsem se po tom nepídil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.33.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Martin Kozibrátka0
Stálý člen
27. 7. 2012   #10
-
0
-

Ok dík to mi stačí

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.169.–
Savana.cz - neomezený webhosting za pár kaček :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Vyvíjanie OS - Unix-like — založil Mega.Lama

UNIX - http odkazy — založil nullpointer

Koniec Unix epochy — založil marioff

Linux/Unix specialist — založil Hana Kroužilová

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý