Načtení proměnných z jiné třídy – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Načtení proměnných z jiné třídy – Java – Fórum – Programujte.comNačtení proměnných z jiné třídy – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
JS
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
22. 7. 2012   #1
-
0
-

Zdravím... Mám problém a to že potřebuju mít jakousi třídu, ve který budu mít uložený nějaký proměnný s nastavením a tyhle proměnný potřebuju kdykoliv vytáhnout (nejsou to statické proměnné, můžou se měnit).

Řekněme že mám:

public class Config {
        
        
    public static void init() {

        int ListenPort;
        String AllowFrom,DenyFrom,UseDBLogin,UseDBActions;
        boolean StartingApp,KillingApp,Reboot;

        
        ListenPort = 9909;
        AllowFrom = "all";
        DenyFrom = "none";
        UseDBLogin = "file";
        UseDBActions = "file";
        StartingApp = true;
        KillingApp = false;
        Reboot = false;
    }
}

A potřebuju v mainu nějakou promměnou vycucnout...

import exdev2.config.Config;

public class ExDev2 {
    public static void main(String[] args) {
        Log.addLog(" *** Init ***");
        Log.addLog(" *** Starting ExDev ***");
        Log.addLog(" > Version: 2.0");
                
        Config.init(); //tady potřebuju dostat proměnou třeba ListenPort ze třídy config... 
                       //jak na to? Díky
        
        
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 149.255.82.–
Reklama
Reklama
Tom
~ Anonymní uživatel
419 příspěvků
22. 7. 2012   #2
-
0
-

Nevim presne jakym zpusobem to pak chces pouzivat, ale nabizi se asi vic reseni. Treba vytvorit instanci tridy Config a dotazovat se na instancni promenne (Config pak muze byt clenem tridy, ve ktere ho chces pouzit)...muze to byt i treba singleton, pokud chces jen jeden.

Pripadne jeste jednoduseji muzes ty lokalni promenne ucinit statickymi promennymi tridy a v init() metode jim pak priradit hodnoty. Pak se na ne muzes odkazovat takto:

Config.init();
System.out.println(Config.Reboot);

- ale to si psal, ze z nich nechces mit staticke promenne...ikdyz nechapu proc v tomto pripade.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.36.–
JS
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
22. 7. 2012   #3
-
0
-

#2 Tom

Přesně ta varianta druhá ta jednoduší mě už napadla a funguje, ale díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 149.255.82.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý