Vlastnost prvku active nefunguje – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vlastnost prvku active nefunguje – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comVlastnost prvku active nefunguje – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mirek
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
22. 7. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den tak jsem hodil na web http://www.pozemstane.cz index ve kterem mi nejde nasledujici vec. Kdyz najedu na prvek (a:hover) tak to funguje v levo ty kolečka změni při najeti myší pozadí, ale když na něj kliknu obrázek tam nezůstane přesto že v CSS šabloně mám definovanou i funkci a:active. Pry to jde udělat nějak javou ale absolutně nemám tušení i když jsem pár rad zkoušel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.255.–
Reklama
Reklama
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
22. 7. 2012   #2
-
0
-

#1 Mirek
Každému kolečku můžeš dát identifikátor a funkci "onlick", např. id="kolecko-1" a onclick="nazevFunkce(1)". V javascriptu potom můžeš napsat cokoliv co chceš - např. změna atributu src="" u identifikátoru kolecko-1 nebo můžeš změnit css styl na display = none, podle toho, co potřebuješ, apod.

Předávat hodnotu identifikačního čísla můžeš v "parametru" funkce - v příkladu je to 1. 

Použít můžeš i funkce onMouseOver a onMouseOut. 

Doporučuji např. 
http://interval.cz/…-kurzorem-1/

Pokud chceš po kliknutí (onlick) tak stačí zaměnit atributy na onclick="obrazek(1)"

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
Webnia.cz - tvorba webových stránek
Mirek
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
23. 7. 2012   #3
-
0
-

#2 null_while
No je to slozitejsi. Potrebuji pri tom clicku menit vice vlastnosti toho prvku jako rozmery, background, font a pod. To si umim udelat v CSS ale potrebuji vedet cemu ty vlastnosti v css nastavuji a to sem prave chtel resit tak ze se tomu <a> preda vlastnost javascriptem active. v CSS uz bych jen udelal a:active {......}. Ten clanek co si poslal je dobry, ale nejsem schopny z toho udelat to co potrebuji. Neni nekde kod primo na to co potrebuj?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.255.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
23. 7. 2012   #4
-
0
-

No pokud chceš upravovat více věcí, tak by to šlo jednoduše přes jQuery .addClass() a nebo i s animací přes .animate().

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
Mirek
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
23. 7. 2012   #5
-
0
-

#4 Nefaritus
tuhle fnkci .addClass("active") jsem zkousel, snazil jsem se priradit tridu prvku po onclick ale nejak sem to nerozchodil, kdyz sem si dal vypis stranky tak ten prvek nemel tridu "active". Nevim kde je chyba. Mohl by mi s tim nekdo pomoct? Poslu zdrojovy kod. Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.255.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
23. 7. 2012   #6
-
0
-

#5 Mirek
Pošli a uvidíme...

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
Mirek
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
23. 7. 2012   #7
-
0
-

#6 Nefaritus
 

<meta charset="windows-1250">
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="redakce.css" media="screen" />
<style media="all" id="zalozky">
		.polozka {display: none} 
		 #prvni {display: block}
</style>
    <script type="text/javascript">
	
		var zobrazena = "prvni"; // pomocna promenna, na zacatku nastavena na jmeno zobrazene polozky
		

		
		function zobraz(polozka){
			if (document.getElementById){	
				document.getElementById(zobrazena).style.display = "none"; // skryje předchozí polozku
				document.getElementById(polozka).style.display = "block"; // zobrazi se nakliknuta polozka
				zobrazena = polozka; // aktualne zobrazena polozka se ulozi do globalni promenne, aby se pozdeji dala skryt
				return false; // odkaz neproklikne na href
			}
			else {
				if(document.stylesheets) document.stylesheets["zalozky"].disabled = true; // v nekterych browserech (IE 4) vypne styl nezobrazovani, aby se polozky alespon zobrazily
				return true; // odkazy budou proklikavat na href
			} 
		}
	</script>
</head>
<body>

  <nav>

<div class="zalozka">	

				<div class="trida_Adam"><a href="#prvni" onclick="return zobraz('prvni');"></a></div>
				<div class="trida_Mirek"><a href="#druha" onclick="return zobraz('druha'); "></a></div>
				<div class="trida_Sirin"><a href="#treti" onclick="return zobraz('treti'); "></a></div>




</div>

<div class="center">
	<div id="prvni" class="polozka">
	<a name="prvni"></a>
		<div class="jmeno">Adam<br>Antoš</div>
		<p>text</p>
	</div>

	<div id="druha" class="polozka">
	<a name="druha"></a>
		<div class="jmeno">Miroslav<br>Šopík</div>
			<p>text</p>
	</div>

	<div id="treti" class="polozka">
	<a name="treti"></a>
	<div class="jmeno">Širín<br>Ježková</div>
		<p>text</p>
	</div>
</div>

</body>
</html>
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.255.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
23. 7. 2012   #8
-
0
-

Dejme tomu, že všechny ty kolečka budou mít classu 'kolecko', pak to uděláš lehce v jQuery:

$(document).ready(function() {
  $('.kolecko').click(function() {
    $('.kolecko').each(function() {
      $(this).removeClass('active');
    });
    $(this).addClass('active');
  });
});
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
Mirek
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
23. 7. 2012   #9
-
0
-

#8 Nefaritus
Ty kolecka jsou tohle  

<div class="trida_Adam"><a href="#prvni" onclick="return zobraz('prvni');"></a></div>
				<div class="trida_Mirek"><a href="#druha" onclick="return zobraz('druha'); "></a></div>
				<div class="trida_Sirin"><a href="#treti" onclick="return zobraz('treti'); "></a></div>

takze mam kazde z nich jeste doplnit o tridu class kolecko? takhle  ?

<div class="trida_Adam"><a href="#prvni" class="kolecko" onclick="return zobraz('prvni');"></a></div>

a ten zdrojovy kod co si mi poslal mam dat do kodu do toho scriptu ?

<script type="text/javascript">

  var zobrazena = "prvni"; // pomocna promenna, na zacatku nastavena na jmeno zobrazene polozky
 

 
  function zobraz(polozka){
   if (document.getElementById){
    document.getElementById(zobrazena).style.display = "none"; // skryje předchozí polozku
    document.getElementById(polozka).style.display = "block"; // zobrazi se nakliknuta polozka
    zobrazena = polozka; // aktualne zobrazena polozka se ulozi do globalni promenne, aby se pozdeji dala skryt
    return false; // odkaz neproklikne na href
   }
   else {
    if(document.stylesheets) document.stylesheets["zalozky"].disabled = true; // v nekterych browserech (IE 4) vypne styl nezobrazovani, aby se polozky alespon zobrazily
    return true; // odkazy budou proklikavat na href
   }
  }
</script>

a kam prosim?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.255.–
Mirek
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
23. 7. 2012   #10
-
0
-

#9 Mirek
trosku to zkousim ale problem je ze mi to u 

$('document').ready(function() 

pise chybu ze $ neni definovan

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.255.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
23. 7. 2012   #11
-
0
-

#10 Mirek
Protože si to jQuery musíš prvně stáhnout a implementovat do stránky - http://jquery.com

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý