Odfiltrovanie v LINQ – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Odfiltrovanie v LINQ – .NET – Fórum – Programujte.comOdfiltrovanie v LINQ – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Jan
~ Anonymní uživatel
187 příspěvků
23. 7. 2012   #1
-
0
-

Ahojte,

potrebujem spravit trochu zlozitejsie filtrovanie v LINQ. Mam objekt, ktory obsahuje nejake property a tie posielam metode v LINQ. Potrebujem, aby pomocou nich vytiahla nejake data, co by nebol problem. Problem ale je, ze musim brat do uvahy aj to, ze nebudu vyplnene vsetky data. Napr, ze nebude vyplnene od - do, ale len do. To by slo, pretoze tam by som mohol pripadne nastavit nejaku defaul value. No potom je tam property pre typ suborov a tu potrebujem aby to pri defaulte vratilo vsetko a netusim, ako to v LINQ spravit. Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.89.227.–
amertak0
Návštěvník
23. 7. 2012   #2
-
0
-

No nějak plně jsem tvůj dotaz nepochopil, ale v LINQ můžeš do WHERE dávat více podmínek, např

pole.Where(r => r == "tvujtyp" || r == null || r == String.Empty);

zde ti to vrátí hodnoty, které jsou bud tvůj typ souboru, nebo null nebo prázdný string.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.241.–
Jan
~ Anonymní uživatel
187 příspěvků
23. 7. 2012   #3
-
0
-

Podstata je ta, ze ma LINQ ma fvratit nejake data podla cca 5 parametrov, ktore su zapuzdrene v jednom objekte. Vyplneny ale moze byt 1, 5 alebo aj ziaden. Proste si uzivatel vypni len co chce a ja potrebujem zlozit dotaz tak, aby tie hodnoty ktore su null LINQ preskocil, ignoroval ich a filtroval len podla naplnenych.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.89.227.–
amertak0
Návštěvník
23. 7. 2012   #4
-
0
-

Tak tam těch WHERE klauzulí dej 5. Do každé si přidej || na vzítí i prázdné hodnoty.

Např.

pole.Where(r => r.typsouboru == "png" || r.typsouboru == null).Where(...)

by to nešlo?

Není to ale nejhezčí řešení no.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.251.241.–
Jan
~ Anonymní uživatel
187 příspěvků
23. 7. 2012   #5
-
0
-

Vdaka :) 

Na krasu nemam cas :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.89.227.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

LINQ from from — založil liza

LINQ a DB — založil Jirka

C# použití linq — založil Marek

SQL to LINQ — založil jabo

LINQ to XML — založil plasmo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý