Znak "+" pri odosielaní textu v premennej – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Znak "+" pri odosielaní textu v premennej – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comZnak "+" pri odosielaní textu v premennej – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

shadowSVK
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
23. 7. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, 

mám problém so znakom + pri odosielaní dát z formulára...

    $("#submit").click(function() {
        // getting the values that user typed
        var message = $("#message").val();
        var pre = $("#pre").val();  
        // forming the queryString  
        var data            = 'pre='+ pre +'&message='+ message; //tu je problém
        if ( $('#rozpravac').is(':checked') ) {
           data = data +'&rozpravac='+1;
         }
        
        // ajax call
        $.ajax({
            type: "POST",
            url: "room_msg.php?miestnost=<?php echo $miestnost ?>",
            data: data,  
            success: function(html){
                $("#shout").slideToggle(0, function(){
                    $(this).html(html).slideToggle(0);
                    $("#message").val("");
                    $("#pre").val("");
                });
          }
        });    
        return false;
    });

Je mi jasné, že tým, že je tam "+" tak on to berie ako spojenie ďalšieho reťazca... som  v tomto začiatočník, preto ani neviem ako sa správne googlu ohľadom tohto problému opísať...

existuje niečo ako "\" v php aj pre ajax? a ako to potom využiť (exituje niečo ako preg_replace v php?)

ďakujem za reakcie..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.224.–
shadowSVK
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 7. 2012   #2
-
0
-

Tak... našiel som jeden spôsob a to posielať premmenné ako objekt a funguje to...

      vars = new Object();
      vars.message = $("#message").val();
      vars.pre = $("#pre").val();     

$.ajax({
            type: "POST",
            data: vars, 
...
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.224.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
24. 7. 2012   #3
-
0
-

Kdyžtak jQuery má na formulář přímo funkci .serialize() - to by mělo být samo o sobě na tyto případy ošetřené.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý