C++ builder, winapi... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C++ builder, winapi... – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ builder, winapi... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
German
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
24. 7. 2012   #1
-
0
-

Ahoj,

můžete mi někdo vysvětlit jak je postavená knihovna VCL? Je to knihovna, která je napsaná tak, že pouze využívá rozhraní winapi, nebo je to řešené jinak? Například, když vytvořím formulář...Builder využije interface winapi, mám pravdu?

VCL je prý psaná v Delphi....znamená to, že Delphi volá funkce, které pracují s winapi, nebo mezi windows a VCL v Delphi probíhá komunikace jinak?

Samotné WINAPI je převážně psané v assembleru, případně jak je řešené to?

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.28.104.–
Reklama
Reklama
jano
~ Anonymní uživatel
53 příspěvků
24. 7. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

ak sa dobre pamatam tak VCL je napisana v delphi a pouziva WinAPI. WinAPI neviem v jakom jazyku je napisane, ale asi z velkej casti v C aj ked pri MS nikto nikdy nevie coho su schopny (ale tato vec nikoho nemusi trapit vediet to nema ziadne prakticky vyznam ;) ).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.142.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
25. 7. 2012   #3
-
+1
-
Zajímavé

Nakonec všechny knihovny ve Windows jsou postavené nad WinAPI. Některé knihovny jsou jen "tenké" rozhraní nad WinAPI (třeba MFC) a některé ho zakrývají více méně jen částečně (třeba právě to VCL). Nakonec to vždy skončí zavoláním WinAPI funkce. Nebo dokonce děláš nějakou "specialitku" a musíš si zavolat WinAPI funkci sám. Znalost fungování Windows (smyčka zpráv, zprávy atd.) a povědomí o WinAPI není pro programování ve Windows už nutností, ale pořád platí, že ti to umožní překonávat jinak nepřekonatelné věci, které by si měl jako pouhý uživatel nějaké knihovny :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
German
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
25. 7. 2012   #4
-
0
-

Aha,

znamená to tedy, že například funkce setlocale i když je jako standart c++ používá winapi, aby sdělila programu, jak se má prezentovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.28.104.–
yaqwsx+9
Posthunter
25. 7. 2012   #5
-
0
-

#4 German
Ano. Standard říká pouze jak to má fungovat, ale neříká, jak má být funkce implementována na dané platformě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.44.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
German
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
25. 7. 2012   #6
-
0
-

Díky to jsem si myslel, jelikož např. operátor new také používá WinApi, by si vyžádal paměť od operačního systému. To je tedy vše. Ještě jednou díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.28.104.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 94 hostů

Podobná vlákna

C++ builder — založil Filip

Borland builder — založil sexmachina

Changelog Builder — založil w3q

C++Builder - RichEdit — založil Radim92

C++Builder a MySQL — založil pe.havel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý