Přidavný soubor .h – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přidavný soubor .h – C / C++ – Fórum – Programujte.comPřidavný soubor .h – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Luckaa+2
Návštěvník
24. 7. 2012   #1
-
0
-

Zdravičko chtěla bych se zeptat. Jak zobrazit data z pomocneho souboru .h

př:

#include <iostream>

#include "otazky.h"

using name space std;

int main

{

cout << "1 \n 2 \n 3\n ";

int Email;
cin >> Email;
switch(Email)

case 1:

cout << "Otazky";

// pod case bych potrebovala vypsat udaje z souboru otazky.h

// jak toho docilit ?

// a jak napsat otazky.h aby se vypsali zde.

break;

......

Za kazdou radu budu moc rada.

Preji hezky vecer

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.154.–
Ucim se c++
Pouzivam Dev-C++
A bavi me to! :)
vitamin+8
Grafoman
24. 7. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

Pri preklade sa v zdrojaku nahradi tento riadok:

#include "subor.h"

obsahom suboru "subor.h"

Predpoklada sa ze subor.h obsahuje zdrojovy kod.

Po preklade sa zmenou suboru nemeni samotny program.

Ak chces pomocou programu pracovat zo subormi tak na to pouzi triedy a funkcie z #include <fstream>

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
25. 7. 2012   #3
-
+1
-
Zajímavé

Samozřejmě nevím, co je cílem cvičení, ale předpokládám, že něco jako kvíz (otázka, možné odpovědi). Pak bych šel cestou pole struktur obsahující pointery na řetězce, kterou bych si v tom .h naplnil (const). No a pak už by se s tím pracovalo jako s polem, všechno by bylo hezky pohromadě ... ale možná chápu tvůj dotaz úplně špatně :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Luckaa+2
Návštěvník
25. 7. 2012   #4
-
0
-

#3 liborb
myslim to takto

pri stisknuti tlacitka

case 1:

se vypise text co je v souboru LUKAS.H

a pri stisknuti

case 2:

se vypise treba soubor PETR.H

vim ze pod

#include <iostream>

zadam

#include "LUKAS.H"

#include "PETR.H"

#include "MIREK.H"

 (1) ale nevim jak to vlozit do case 1:

napadlo me neco jako po stisknuti

case 1:

vypis data ze souboru LUKAS.H

case 2:

vypis data PETR.H

default :

vypis data MIREK.H.

 (2) a nevim jak by mel vypadat kod v LUKAS.H nebo PETR.H

jestli muzu napsat neco jako

LUKAS.H

using name space std;

int main

{

cout << " TEXT \n ";  // a tento text aby se hodil do case 1:

return 0;

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.78.–
Ucim se c++
Pouzivam Dev-C++
A bavi me to! :)
vitamin+8
Grafoman
25. 7. 2012   #5
-
0
-

 Toto vypise obsah suboru "meno_suboru"

#include <cstdlib>
#include <fstream>
#include <iostream>
using namespace std;

int main(){

    fstream f;

    //otvori subor v textovom rezime z pravami na zapis/citanie 
    f.open("meno_suboru", ios::out | ios::in /* | ... pristupove prava */ );

    if(!f){
        cerr << "chyba";
        return EXIT_FAILURE;
    }

    //vypise obsah suboru po jednom znaku
    while(f.good()){
		cout << (char)f.get();
	}

    //uzavre subor
    f.close();

	return EXIT_SUCCESS;
}

Mozes pouzit absolutnu aj relativnu cestu k suboru.

Mozes pouzit aj operatori << a >> ako pri cin, cout, cerr

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Luckaa+2
Návštěvník
25. 7. 2012   #6
-
0
-

#5 vitamin
chci se zeptat a tot

if(!f){
        cerr << "chyba";
        return EXIT_FAILURE; //  pokud sobour nebude nalezen ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.78.–
Ucim se c++
Pouzivam Dev-C++
A bavi me to! :)
vitamin+8
Grafoman
25. 7. 2012   #7
-
0
-

Ked subor neexistuje, alebo nemas pristupove prava...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Luckaa+2
Návštěvník
25. 7. 2012   #8
-
0
-

   

#include <cstdlib>
#include <fstream>
#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
int POSTA
cin POSTA;
switch (POSTA);
{
	case 1 : 
	f.open("PAVEL");
	while(f.good()){
		cout << (char)f.get();
	f.close();
	return POSTA;
	
	case 2 :
	f.open("TOMAS");
	while(f.good()){
		cout << (char)f.get();
	f.close();
	return POSTA;
}
return 0;
}

// DÁ SE TO UDELAT I TAKTO ? 

	


	
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.78.–
Ucim se c++
Pouzivam Dev-C++
A bavi me to! :)
vitamin+8
Grafoman
25. 7. 2012   #9
-
+1
-
Zajímavé

#8 Luckaa
Da, ale nemusis vsetko kopirovat do case:

int main()
{
fstream f;
int POSTA

switch (POSTA);
{
	case 1 : 
		f.open("PAVEL");
		break;
	
	case 2 :
		f.open("TOMAS");
		break;
}
if(!f){
        cerr << "chyba";
        return 1;
}
while(f.good())
	cout << (char)f.get();
	
f.close();
return 0;
}


Samozrejme do mena suboru musis dat aj priponu (ak ju subor ma)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
25. 7. 2012   #10
-
+1
-
Zajímavé

Využij sílu polí:

char* jmena[] = {"PAVEL", "TOMAS"};

...

f.open(jmena[POSTA]);
while(f.good()) cout << (char)f.get();
f.close();
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Luckaa+2
Návštěvník
25. 7. 2012   #11
-
0
-

Panové moc vám děkuji. Používám knihy c++ za 21 dní a Mistrovství v C++ a nikde sem to tam nenašla. Toto téma beru jako vyřešené a opravdu děkuji za pomoc. Přeji vám krásný odpoledne

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.78.–
Ucim se c++
Pouzivam Dev-C++
A bavi me to! :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 58 hostů

Podobná vlákna

SOUBOR.BAT&gt;SOUBOR.EXE — založil wokena

Soubor — založil cpp

Soubor — založil RePRO

Neprekopirovany soubor — založil mORb

Excelovský soubor — založil rokysoft

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý