Příkazový řádek a C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Příkazový řádek a C – C / C++ – Fórum – Programujte.comPříkazový řádek a C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tom
~ Anonymní uživatel
419 příspěvků
25. 7. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, mám problém, začínám s jazykem C a mám program který má vypisovat počet znaků, mělo by se vypisovat v příkazovém řádku počet znaků ale místo toho se zobrazují jen znaky co píšu na klávesnici a čísla se nevypisují nikde. Používám Dev-C++, nevíte v čem může být problém? tady je kod:

#include <stdio.h>
int main(){
    double pz;
   
    for (pz = 0; getchar() != EOF; ++pz);
   
    printf("%.0f\n", pz);
   
   
    }

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.176.–
Reklama
Reklama
vitamin+8
Grafoman
25. 7. 2012   #2
-
0
-

Na klavesnici sa blbo zadava hodnota EOF, takze sa zacyklis :)

Skus pouzit funkcie scanf alebo gets

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
_Radek_
~ Anonymní uživatel
88 příspěvků
25. 7. 2012   #3
-
0
-

Letmo jsem to pročetl, ale nejspíš bude chyba v tom středníku za příkazem for. Zkus tohle:

 for (pz = 0; getchar() != EOF; ++pz)
    printf("%.0f\n", pz);
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.187.60.–
hlucheucho+10
Posthunter
26. 7. 2012   #4
-
0
-

Proč nepoužiješ int?

int pz;

a

printf("%i\n", pz);

S pozdravem

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
ondra.holub+1
Stálý člen
26. 7. 2012   #5
-
+2
-
Zajímavé

#2 vitamin
>Na klavesnici sa blbo zadava hodnota EOF, takze sa zacyklis :)

V unixu se EOF zadá Ctrl+D, ve Win Ctrl+Z

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
vitamin+8
Grafoman
26. 7. 2012   #6
-
0
-

#5 ondra.holub
Dik, to som nevedel, ale aj tak by sa miesto toho EOF oplatilo dat daco ine, napr '\n'

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Podobná vlákna

QT příkazový řádek — založil Fic

Příkazový řádek — založil radvis

Přikazový řádek — založil easy

C++- jak na prikazovy radek — založil klaveska

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý