Scrolování obrázku – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Scrolování obrázku – Delphi – Fórum – Programujte.comScrolování obrázku – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Devil
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 7. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, jak mohu udělat scrolování obrázku bez použítí scrollbarů?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.125.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
26. 7. 2012   #2
-
0
-

Scrollbar je ovládací prvek, kterému se zadává v jakém rozsahu se má pohybovat a on se zobrazuje, umožňuje posouvat jezdce a lze z něj vyčíst aktuální stav jezdce. Posunutí stránky, obrázku, textu .... se pak musí řešit v té komponentě, která danou věc zobrazuje. Takže odpověď na tvojí otázku je jednoduchá: jakkoliv, třeba tažením myší, pomocí kláves, zadáváním pozice do editačních polí, jako výsledek komunikace s tvým chytrým telefonem .... prostě jak budeš chtít :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Devil
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 7. 2012   #3
-
0
-

tzn. předpokládám, e se využije komponenta Image, a chtěl bych to pomocí kurzorových kláves, tak jak by to přibližně bylo, poradíš porsím?

Kdybych to řešil přes DelphiX, přes DxDraw, je to také tak nějak možné řešit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.125.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
26. 7. 2012   #4
-
0
-

No jestli komponenta Image má možnost nastavení počátku zobrazení obrázku, tj. aby si tím mohl simulovat posun, tak samozřejmě ano. Ale ona ho nejspíš mít nebude, proč taky :). Ale nebo je to jednoduché, to se vykreslí do paměti (CreateCompatibleDC, CreateCompatibleBitmap) a následně se přes BitBlt kopíruju zvolená část do Canvasu, tj. třeba do Image :). Přes šipky měníš souřadnice počátku zobrazení, které pak používáš v tom BitBlt.

A přes DirectX to jde určitě řešit taky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Devil
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 7. 2012   #5
-
0
-

mě by to zajímalo přes to DelphiX, už se na to snažím přijít delší dobu a furt netuším jak :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.125.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
26. 7. 2012   #6
-
0
-

DirectX nedělám, ale google vyplivnul tato slova: Sprite, Draw, Vector :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Překrývání obrázků — založil Thomas

Uložení obrázku — založil Atheo

Zmenšenie obrázku — založil Michal115

Upload obrázků — založil Vojcek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý