Ahoj všichni, chtěl bych začít s výukou jazyka C++ a chtěl bych se zeptat jakou literaturu by jste mi doporučili do začátku. Kamarád mi doporučil knihu Mistrovství v C++, co myslíte je dobrá do začátku?
Fórum › C / C++
Začátky s C++
Já osobně klasicky doporučuji knihu Rozumíme C++. Od začátku používá STL a nezatěžuje začátečníka obtížemi nízkoúrovňových datových struktur.
Podla mna je lpsie ked si zaciatocnik musi najprv implementovat vlastny list, vektor, mapu a az potom prejde na stl. Ked nevie ako funguju kontajneri, tak ich potom casto krat ani nevie pouzivat.
#3 vitamin
To není v tom. Tím, že se si je sám implementuje se ztrácí ta krása abstrakce a black-boxingu. Tato kniha je právě učí používat tak, jak se mají. Pro začátečníka je lepší používat string, než pole char - funguej mu potom výraz if(s1 == s2), nemusí už znát tu vnitřní implementaci pole, aby věděl, proč to s polem nefunguje. Na STL se naučí "základy programovacího myšlení" a až je pochopí, tak snadno mu dojde, jak je reprezntováno pole a proč.
Možná vám to přijde, že tento přístup nějak moc razím, ale sám jsem takto začínal a nemohu si to vynachválit. Také jsem už takto nasměroval několik začátečníků a ti se dostali dále rychleji než ostatní. Ono v tom možná je i ta motivace - když použijí STL, tak jsou relativně rychle vidět výsledky - nějaké jakžtakž smysmluplné výsledky které motivují pro další studium.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Zacatky s qt — založil martin
Programovani - zacatky — založil fnenks
DirectX - začátky — založil yaqwsx
Moderátoři diskuze